Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP Karesi İlçe Başkanlığı: “Tazminat Davası Açacağız”

CHP Karesi İlçe Başkanlığı: “Tazminat Davası Açacağız”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karesi İlçe Başkanlığı, 2. Sakarya Mahallesi Temsilciliği’ne yapılan her iki saldırı ile ilgili açtıkları davaların sonuçları ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

CHP Karesi İlçe Başkanlığı’nda yaptıkları basın toplantısı ile mahkemeden aldıkları ilk sonuçları değerlendiren partililer, 2. Sakarya Mahallesi Temsilciliğine yapılan 2 saldırı ile ilgili maddi ve manevi tazminat davaları açacaklarını vurguladı. Toplantıda konuşan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, yasal soruşturmaların ilk kararlarının alındığını söyledi.

Dsc 0006

“Hepsini Kamera Kayıtlarından Öğrenmiştik”

 

Dilek Yalçın, “Ağustos 2020 tarihinde ve Nisan 2021 tarihinde Karesi İlçe Örgütümüze ait, 1. Sakarya Mahallesi’nde açmış olduğumuz temsilciliğimize saldırı olmuştur. Birincisinde hem Türk bayraklarına, hem de partimizin bayraklarına zarar verilmiştir. İkinci saldırıda da gece yarısı camlarımız kırılmıştır. Bunların hepsini de kamera kayıtlarından öğrenmiştik. İkisi hakkında da yasal soruşturma başlatıldı. Bununla ilgili de ilk sonuçlar alındı” dedi.

 

“10 Ay Hapis Cezası İle Cezalandırıldı”

 

Açıklamasını sürdüren Dilek Yalçın, şu ifadeleri sarf etti; “İlk saldırı ile ilgili A.S. isimli şahsa yapılan suç duyurusundan sonra 1 yıl hapis ile cezalandırılmasına, ama bu cezanın 1/6 oranında indirilerek 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Ve denetime tabi tutulmasına hükmedildi. İkinci olay ile ilgili de yine birbirine yakın kararlar verildi. Bu süreçte, ikinci olayın davasına CHP Genel Merkezi de müdahil olmuştu. Bu süreci yine Avukat Burcu Özer takip etmişti. Hem karesi İlçe Başkanlığımızın, hem de Genel Merkezimizin avukatı olarak süreci takip etti.”

 

“Sanık A.S.’nin Cezalandırılmasına Karar Verildi”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Avukatlarından Burcu Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karesi ilçe başkanlığımızın 2. Sakarya Mahallesindeki temsilciliğine, Ağustos 2020 ve Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen saldırılara karşı hukuki mücadelemizi sürdürmüş ve sonuçlandırmış bulunmaktayız. Birinci olayda Türk bayrağımızı ve parti bayraklarımızı kesen sanık A.S. hakkında mahkeme cezalandırılmasına karar vermiştir” dedi.

Dsc 0011

“Üzücü Olan, Sanıkların Pişmanlık Duymamaları”

 

Açıklamasını sürdüren Özer, “İkinci olayda ise, tüm manevi değerlerimize öncelikle hakaret eden, daha sonrasında ise eline almış olduğu taş ile temsilciliğimizin camını taşla kıran sanık Y.S. hakkında mahkeme öncelikle cezalandırılmasına karar vermiş, ve daha önce başka eylemlerinden hüküm giydiği ve yasa gereği ertelenmiş olan cezalarının açıklanmasına karar vermiştir. Bizim açımızdan asıl üzücü olan olay, sanıkların her ikisinin de, yapmış olduğu eylemlerden pişmanlık duymaması ve ilçe başkanlığımızın uğramış olduğu zararı gidermemiş olmalarıdır” diye konuştu.

 

“Maddi ve Manevi Tazminat Davası Açacağız”

 

Özer, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Buradan sizin aracılığınızla iletmiş olalım. Her ne sebeple olursa olsun, manevi ve maddi değerlerimize yapılan saldırılara karşı hukuki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yapılan haksız eylemlerin neticesinde caydırıcı olması açısından da her iki şahıs hakkında da maddi manevi tazminat davasını açacağız.” İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve Avukat Burcu Özer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve toplantı sonlandı.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu