GündemSiyaset

CHP Karesi Meclis Üyelerinden Belediyeye “Şeffaflik” Önerisi

CHP Karesi Meclis Üyelerinden Belediyeye “Şeffaflik” Önerisi

“2020 yılı Faaliyet Raporu” üzerinde yapılan görüşmelerde faaliyet raporları ve denetim raporları ile ilgili görüşler. Komisyonlardaki değişiklikler ile ilgili seçimler gerçekleşti.

CHP Karesi Belediye meclis üyeleri çalışmalara katkıları ve vatandaşların taleplerini meclise iletmeleri konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın. “Kentimiz için Belediye hizmetlerinin takipçisi olarak, halkımızın talep ve sorunlarını Meclise gündemine taşıyarak çözüm üretilmesine katkı sunacağız” dedi.

Etkin Ve Verimli Kullanımla Kalkınmaya Vurgu

Karesi Belediyesi Meclis Toplantısında gündemin 17. Maddesinde yer alan  “2020 yılı Faaliyet Raporu” üzerinde yapılan görüşmelerde Faaliyet Raporu için hazırlanan değerlendirme raporunu Meclis Üyesi Sevinç Özden okudu.  Belediyemizin vergi gelirleri tahsilatı %37,2 seviyelerindedir. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından alçağımız var ise bir an önce tahsil yoluna gitmelidir.Karesi Belediyesinin BASKİ den alacağımız olan 8.300.000 TL niçin tahsil edilmiyor.

BASKİ ’den alacağımız olan 8.300.000 TL tahsil edilmeyerek belediye yatırımları sekteye uğratılmakta, ayrıca yatırımlar için kredi kullanılmakta, vatandaşa gitmesi gereken para faize gitmektedir.2020 yılında da yatırıma ve vatandaşa gitmesi gereken 6.965.932 TL faize gitmiştir.2020 yılında belediye arazi satışından 16.390.500 TL gelir elde etmiştir. Bu satış gelirlerinden ne kadarlık kısmı satış yapılan bölgelere özellikle kırsal mahallelere ayrılmıştır. Karesi Belediyesi kıt kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak misyon ve vizyonunda belirttiği gibi bir an önce yerelde kalkınmayı gerçekleştirecek adımlar atmalı ve ayrıca projeler üretmelidir.”

KOMİSYONLAR BELLİ

Ayni gün yapılan 1. Başkan Vekilliği seçimine Sevinç ÖZDEN, Belediye Encümenine Murat GÖKDEMİR ve Sevinç ÖZDEN aday oldu ancak seçilmek için yeterli oyu alamadı.  İhtisas Komisyonları seçimlerinde ise CHP Grubu; İmar Komisyonunda Savaş YILMAZ, Plan ve Bütçe Komisyonunda Murat GÖKDEMİR, Tarife Komisyonunda Yüksel İPEK, Çevre Tarım Hayvancılık ve Kırsal Alan Komisyonunda Murat GÖKDEMİR, Temel Haklar ve Hukuk Komisyonunda Ayşe ÖZKAN, Aile Kadın ve Engelliler Komisyonunda Sevinç ÖZDEN, Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikler Komisyonunda Yüksel İPEK ve ayrıca AB ve Dış İlişkiler Komisyonunda Sevinç ÖZDEN görev aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu