Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP Karesi’den Meclis Toplantısı Değerlendirmesi

CHP Karesi’den Meclis Toplantısı Değerlendirmesi

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, 1 Nisan 2022 Cuma günü gerçekleşen meclis toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Karesi Grubu adına söz alan meclis üyesi Murat Gökdemir 2021 yılı faaliyet raporunda eksiklikler görülmesi nedeniyle çekimser oy verdiklerini dile getirdi.

 

Karesi Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Karesi Belediyesinin 01 Nisan 2022 Cuma günü yapmış olduğu Meclis Toplantısında Komisyonlardan gelen “1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı, Özel Eğitim Alanı, Parka İsim verilmesi 2022 Yılı Fotoğraf Yarışması düzenlenmesi” konuları görüşülerek kabul edilmiş, İhtisas Komisyonları ile Belediye Encümeni seçimleri yapılmış, 02 – 04 Haziran 2022 Tarihlerinde Makedonya’nın Üsküp kentinde yapılacak olan “Avrupa Sıfır Atık Döngüsel Ekonomisinde Yetişkin Yeterlilikleri Oluşturmak” ile 19 – 22 Haziran 2022 Tarihlerinde İspanya’nın Granada kentinde yapılacak olan “Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı” konulu projelere Karesi Belediyesi adına katılmak üzere Belediye Başkanı ve Belediye Strateji Geliştirme Müdürünün görevlendirilmelerine karar verilmiş, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği, Kocaavşar ve Şamlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına İtirazlar, 5 Yıllık İstimlak Programı ile Yıldırım Beyazıt İmarethanesi Kültür ve Sanat Evi Etkinlik Yönergesi ile konular ilgili Komisyonlara havale edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“DOĞRUDAN TEMİN REKABETÇİ ORTAMI ENGELLİYOR”

Karesi Belediyesi’nin mal ve hizmet alımlarında doğrudan temin yöntemine başvurmasının rekabetçi bir ortam oluşturmadığını söyleyen meclis üyesi Murat Gökdemir toplantıda söz alarak şu ifadeleri kullandı; “

2021 yılında 308 adet doğrudan temin yöntemi ile mal ve hizmet alımı yapılmıştır. Doğrudan temin yöntemi ile yapılan mal ve hizmet alımı pratik olabilir, mevzuat ile uğraştırmıyor olabilir. Doğrudan temin yöntemi ile mal ve hizmet alımları rutin hale gelmemeli ayrıca doğrudan temin için belli şartların oluşması gerekir. Doğrudan teminde rekabetçi bir fiyatın ve rekabetçi bir ortamın oluşmadığı kanaatindeyiz. Belediyemizin İştirak şirketi olan Karesi Kent A.Ş. aracılığı ile de doğrudan temin yöntemi ile mal ve hizmet alımı yapmıştır. Karesi Kent A.Ş. “nin mali durumu hakkında meclis olarak herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Ayrıca doğrudan temin tüm bütçenin %10 unu geçmemelidir.2021 yılı bütçesini denetlerken incelediğimiz faturalardaki mal ve hizmet alım fiyatları ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik bunalım sonucu günümüz de nerede ise 3-4 kat artmıştır”

“PANDEMİDE VATANDAŞA YETERLİ DESTEK VERİLMEDİ”

Pandemi döneminde Karesi Belediyesi tarafından yapılan yardımların yetersiz kaldığını belirten Gökdemir, “2020 yılında pandeminin ağır koşullarında yaşayan vatandaşlarımıza yapılan yardımların yetersiz olduğunu söylemiştik. Ancak görüyoruz ki 2021 yılında da Vefa Sosyal Destek gurubu aracılığı ile sadece 2 vatandaşın market alışverişi 1 vatandaşın medikal malzeme ihtiyacı ve 45 vatandaşın gıda ihtiyacının karşılanması sosyal belediyeciliğe yakışmamaktadır. Yine pandeminin yoğun yaşandığı 2021 yılında Belediyemizin sadece 279 esnafa 1.000 TL yardım yapması çok yetersiz kalmış ve esnafa pandemi sürecinde yeterli destek verilmemiştir.

Faaliyet raporunda da belirtildiği gibi şehrimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de tarım ve hayvancılık kenti olması, şehrimizin tarım ve hayvancılık kenti olmasına rağmen 2021 yılı faaliyet raporunda karesi belediyemizin tarım ve hayvancılığa yönelik hiçbir desteğinin olmadığını görüyoruz. En azından 2022 yılında gıdanın bu kadar öneme sahip olduğu bir dönemde Belediyemiz çiftçilerimize sahip çıkarak tarım ve hayvancılığı teşvik etme anlamında gerekli desteği sağlar. 43 köyü 27 mahallesi olan karesi belediyesinin sadece 742 ihtiyaç sahibi kişiye kişi başı 366 kg kömür yardımı yapmasını yetersiz buluyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın belediyeye ulaşmasında, ya da belediyenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmasında zorluk çektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞİKAYET VE TALEPLER CİDDİ ORANDA ARTTI”

Karesi Belediyesi’nin talep ve şikayetler üzerine iş yapan bir belediye haline geldiğini söyleyen Gökdemir,  “2021 yılında belediyemize beyaz masaya aracılığı ile 16 bin 217 adet talep ve şikâyet başvurusu, çağrı merkezi aracılığı ile de 28 bin 049 adet talep ve şikayet başvurusu yapılmıştır. Toplamda bir yılda 44 bin 266 adet bir günde ise ortalama 122 adet talep ve şikâyet başvurusu yapıldığını görüyoruz. Sanki belediyemiz talep ve şikâyetler üzerine iş yapan bir Belediye haline gelmiştir. Belediyemiz vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri minimum seviyeye indirecek çalışmaları ve hizmetleri vatandaşlarımızdan talep ve şikâyet gelmeden yapmalıdır. Örneğin belediyenin ilgili birimleri belli aralıklarla mahallelerimiz dolaşmalı; kırılan bozulan kaldırımları, kilit parke taşlarını, oyun parkındaki oyuncak ve spor aletlerini, bozulan yeşil alanları yani vatandaşı rahatsız edecek aksaklıkları tespit edip gerekli önlemleri almalıdır.

2022 yılı her anlamda zor bir yıl olacak. Şimdiden Karesi Belediyemizin gerekli tedbirleri almasını, çiftçisine esnafına her vatandaşına dokunmasını,  destek olmasını, talep ediyoruz.

Faaliyet raporuna Cumhuriyet Halk partisi olarak çekimser oyu veriyoruz” dedi.

“MÜDAHALEYİ DOĞRU BULMUYORUZ”

Karesi ilçesinde vatandaşların istek ve taleplerinin takipçisi olacaklarını söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ““2021 Yılı Faaliyet Raporu” nun görüşülmesinde söz alan İYİ Parti sözcüsünün konuşması sırasında Meclis sıralarından yapılan müdahaleyi doğru bulmadığımızı ve Meclisimize yakışmadığını düşünüyoruz. Bizler Karesi ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın en iyi şartlarda yaşamaları için çalışmaların takipçisiyiz. Bu doğrultuda tüm meclis üyelerimize teşekkür eder, kentimiz için belediye hizmetlerinin takipçisi olacağımızı, halkımızın talep ve sorunlarını meclise gündemine taşıyarak çözüm üretilmesine katkı sunacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu