Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP Karesi’nin Gözü Kalaycılarda

CHP Karesi’nin Gözü Kalaycılarda

 

Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Kalaycılar Mahallesinde yapılması düşünülen maden ocağına ilişkin açılan davanın sonuçlarını hatırlattı ve konunun takipçisi olduklarını söyledi.

 

Dlek Yalçın, “Kalaycılar Mahallesinde yapılmak istenilen Gümüş – Kurşun – Çinko Maden Ocağı ve buna karşı açılan dava hakkında yöre insanlarını bilgilendirme amacıyla 24 Aralık ve 29 Aralık 2021 tarihlerinde ziyaret ederek toplantı düzenlemiş ve İlçe Başkanlığımızın değerlendirmelerini 29 Aralık 2021 tarihinde Basın Açıklaması ile kamuoyuna duyurmuştuk ”dedi.

İdare Mahkemesinde Dava Kaybedilmişti

Dilek Yalçın “3S Madenciliğe ait Gümüş, Kurşun Çinko madeni projesi için verilen “ÇED gerekli değil” kararına karşı Mimarlar Odası Balıkesir Şubesinin açmış olduğu iptal davasında ilk bilirkişi raporu lehte çıkmasına rağmen alınan ek raporda kanaat aleyhe dönmüş ve dava Balıkesir İdare Mahkemesinde kaybedilmişti.” dedi.

Yalçın “Gelişmeleri Takip Edeceğiz”

Yalçın, “Mimarlar Odası Balıkesir Şubesinin bu karar üzerine Danıştay’a yapmış olduğu itiraz gerekçelerini haklı bulan Danıştay “bilirkişi raporunun” yetersiz olduğunu tespitle İdare Mahkemesinin kararını bozmuş ve itirazları karşılayacak nitelikte yeni bir keşif yapılmasını ve bu rapora göre karar verilmesine hükmetmiştir. Mimarlar Odası Balıkesir Şubesine teşekkür eder, davanın takipçisi olacağımızı ve gelişmeler hakkında bilgilendirmeleri paylaşacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız ”dedi. Haber: Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu