Görüntülü HaberlerGündem

CHP’DE 97.YIL GURURU

 

CHP’DE 97.YIL GURURU

 

Sarı: “Geçmişimiz gururumuzdur”

Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluş yıl dönümü Balıkesir’de kutlandı. CHP İl Başkanlığının düzenlediği program çerçevesinde dün sabah Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ anıtta yaptığı konuşmada 9 Eylül 1923’te gerçekleşen CHP’nin mirasçılarıyız” dedi.

 

CHP’nin kuruluş yılı CHP Balıkesir İl Başkanlığında oluşturulan Vefa Duvarı ile anlamlandırıldı.İl Başkanı Sarı ve beraberindeki partililer Vefa Duvarında yer alan bugüne kadar hizmet etmiş kişilerin fotoğrafları yer aldı. COVID- 19 salgını nedeniyle tedbirleri alarak sınırlı bir şekilde kutlamamızı gerçekleştiriyoruz diyen İl Başkanı Serkan Sarı, Cumhuriyet Halk Partililer olarak sorumluluklarımızı her şekilde ortaya koyacağız. Dev çınarımız CHP sevdalıları yıllardır dalgalanan 6 ok’u yüreğinde yaşatan partililerimiz, genel başkanımız, temelleri Sivas Kongresinde atılan 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisinin mirasçılarıyız. Kuruluşumuzu bugün 81 il’de eş zamanlı olarak kutladık. Birbirimize umut ve inançla sarılarak omuz omuza mücadelemizi iktidar ile taçlandıracağız. hak hukuk ve adalet sorumluluklarımızın bilinci ve inancı ile sorumluluklarla mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Dsc 0010

 

CHP’NİN KURULUŞUNUN 97. YILI KUTLANIYOR

CHP İl Başkanı Serkan Sarı düzenlenen etkinliklerde ; ‘’Fiili olarak bu dönemde görev yapan bütün başkanlarımızla birlikte şu anda bütün ilçelerimizde de eş zamanlı olarak kuruluş yıl dönümü etkinliklerimiz kutlanıyor, merkezde iki ilçe başkanımız diğer ilçelerimizde de ve Türkiye’nin dört bir yanında da CHP’nin kuruluşu kutlanmaktadır. Bu gün partimiz adına önemli ve gururlu bir gündür yaklaşık yüz yıldır 97 yıldır kutlamış olduğumuz partimizin onurunu ve gururunu yaşıyoruz’ ’dedi.

 

HİZMET YAPANLAR VEFA DUVARINDA  YER BULDU

Serkan Sarı yapılmış olan vefa duvarından şu şekilde bahsetti ; ‘’Birinci meclisten itibaren bugüne kadar görev yapmış olan parti büyüklerimizi gördük, gururumuz geçmişimizdir, tarihimizdir, cumhuriyetin değeridir. İstiklal ve istiklal mücadelesinin duvarlarıdır!’’. Sarı yaptığı konuşmada ,’’ CHP’nin kurucu heyeti, bu anlamda gurur duyuyoruz onların bize bırakmış oldukları bu mirası da hiç kimsenin şüphesi olmasın bu inanış ve bu irade çok daha yukarılara taşıyacak. Ülkemize laik demokrasi hakkı hukuku yeniden inşa edene kadar getirdiğimiz değerlerimizi cumhuriyet değerlerimizi yeniden hak ettiği yere taşıyana kadar da durmayacaktır bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız iyi ki birlikteyiz, iyi ki bu ailenin hepimiz birer ferdiyiz katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu