Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’de İki İlçe Başkanı İstifa Etti

CHP’de İki İlçe Başkanı İstifa Etti

CHP’de Havran ve Balya ilçe başkanları istifa ettiklerini duyurdu. Haberi sosyal medya aracılığı ile duyuran  Havran İlçe Başkanı Naci Savaş’ın akabinde önceki gün CHP İl Başkanı Serkan Sarı’da yazılı olarak bir açıklama yaptılar.

CHP’de Görev Değişimi yaşandığını belirten İl Başkanı Sarı,  Cumhuriyet Halk Partisi Havran ilçe Başkanımız Naci Savaş ve Balya İlçe Başkanımız Gülizar Yıldız en son ilçe kongresinde seçilmiş oldukları ilçe başkanlığı görevlerinden işlerinin yoğunluğu ve kişisel sebepler ile istifa ettiklerini İl Başkanlığımıza yazmış oldukları dilekçeler ile beyan etmişlerdir. ”dedi.

“Göreve Devam Etmelerini İstedik Ancak Olmadı”

Sarı yaptığı açıklamada, “Başkanlarımızın özverili bir şekilde yürütmüş oldukları ilçe Başkanlıkları görevlerinden ayrılmış olmaları bütün partililerimizi derinden üzmüştür. İlçe başkanlarımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde görevlerine devam etmeleri taleplerimiz ne yazık ki olumlu sonuçlanmamıştırlar. Bizler için çok kıymetli olan mücadele arkadaşlarımızın sadece görevlerini bıraktığını, fakat hep birlikte mücadeleye devam edeceğimizi bilmek bizleri mutlu etmektedirler. CHP kadrolarında siyaset yapan her arkadaşımız böylesine önemli bir dönemde büyük sorumluluklar aldıklarının farkındalar, bu bilinç ile mücadele etmektedirler ” dedi.

“Siyasi Çıkar Düşünen Hayal Kırıklığına Uğrar”

“İstifa eden ilçe başkanlarımızın yerine ilçe yönetim kurullarımız en kısa zamanda toplanarak, ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız arasından bir yöneticimizi ilçe başkanı olarak seçecekler. Önümüzdeki günlerde yeni seçilen ilçe başkanlarımızı da kamuoyu ile paylaşacağız. İlçe Başkanlarımızın yakın bir dönemde gündemde olan istifa talepleri üzerine yaptığımız görüşmeler sonucu istifaların aynı günlere denk gelmesi bir birinden bağımsız, tamamen tesadüfi bir durumdur.  Partimiz kadrolarındaki bu nöbet değişimlerinden siyasi çıkar umanlar her zamanki gibi hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi örgütü yerel ve genel de iktidar hedefine aynı inanç ve kararlılıkla yürümektedir. İl başkanlığımız ve 20 ilçe başkanlığımız ile aynı güç ve inançla çalışmalarımızın sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.” Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu