GündemDünyadan HaberlerSiyaset

CHP’den 19 Mayıs Sergisi

CHP’den 19 Mayıs Sergisi

CHP İl Başkanlığı, Karesi ve Altıeylül İlçe Başkanlıkları tarafından 19 Mayıs sergisi düzenlendi. Kurtdereli Mehmet Pehlivan anıtı önünde düzenlenen sergide CHP İl Başkanı Serkan Sarı, 19 Mayıs’ın pandemi gölgesi altında kutlandığını söyledi.

02

CHP İl Ve İlçe Başkanlıklarından Sergi

CHP İl Başkanı Serkan Sarı 19 Mayıs sergisi etkinliğinde yaptığı konuşmada: ‘‘Bizler, devrimci anlayışa sahip çıkan tam bağımsız Türkiye hayalini savunan neferleriz’’ dedi. Sergi CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ,CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın İl Kadın Kolları Başkanı, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl Gençlik Kolu Başkanı ,İl ve İlçe Yöneticileri ve,meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı etkinlikte  19 Mayıs 1919 bundan 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin 102.yıl dönümü, Bu etkinliğimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk!ün Balıkesir’de bu bölgede bulunduğu resim sergimiz arkasında atamızla bir hatıra fotoğrafı çekilmek üzere hazırlanmış bir platformumuz mevcut, Balıkesir’deki halkımıza sunulmak üzere Edremit Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’ın katkılarıyla ayrıca yollamış olduğu ‘NUTUK’ kitapları mevcut.

Karesi Ilce Kadin Kollari

Gençlerimiz akranlarına (yaşıtlarına) Nutuk’ları dağıtacaklar, ve burayı ziyaret eden herkese Nutuk okumak isteyenlere Nutuk dağıtacaklar. Hep birlikte bayramın coşkusunu yaşamak istiyoruz,  pandeminin gölgesinde ve bu bayramlarıncoşkusundan kopmuş olanların  yönetiminde ayrıca bir bayramı daha kutlamak zorunda kaldık. Arzu ediyoruz ki milli değerlerimize  geçmişimize saygısı olan geleceğe umutlka bakan  yöneticiler tarafından yönetileceğimiz günleri de sayıyoruz her geçen gün  o günlere yaklaşıyoruz, sabahleyin törenlerdeki yaklaşımları gördük. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında köşesinde bu coşkuyu  yüreğinde hisseden halkımız var. Halkımızın bu yüreğindeki ve ayrıca heyecanı kimse silemeyecek bunun bir kez daha altını çizmek istiyorum.

Dsc0055

SARI ‘’ İKİ MAVİ GÖZÜN AYDINLIĞI ‘’

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal iki mavi gözünün ışığıyla aydınlattığı bir yürüyüş başlattı. Bizler o yolda yürüyen, devrimci anlayışa sahip çıkan tam bağımsız Türkiye hayalini savunan neferleriyiz. Bu neferler görevlerinden vazgeçmeyecek Çağdaş bir Türkiye, Tam bağımsız Türkiye hakça adilce bir Türkiye hayalini birlikte inşa edeceğiz bu inanç ve ayrıca bu ruhla buradan bütün şehirdeki hemşehrilerimize bütün Türkiye’ye bir selam söylemek istiyoruz. Biz bu mücadelenin neferleri  olarak kimsenin şüphesi olmasın ki  son gününe ve son dakikaya kadar gücümüzün yettiğince var gücümüzle mücadele edeceğiz., Cumhuriyetimize , demokrasimize , adaletimize ,Hakkımıza ve ayrıca hukukumuza sonuna kadar sahip çıkacağız. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!’’diye konuştu. Haber: Nursima Akyürek

Dsc0086

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu