GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’den Afiş Tepkisi!

CHP’den Afiş Tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı, ülke genelinde zamları protesto etmek amacıyla asılan pankartların Balıkesir’de toplatılması kararına tepki gösterdi.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. İl Başkanı Serkan Sarı, hazırlanan açıklama metnini okudu. Ülke genelinde zam protestoları yapan ve afişler hazırlayan CHP’nin, Balıkesir’deki pankartlarına Valilik Kararı ile toplatılma kararı alındığını ifade eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı, ayrıca vatandaşın sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Dsc 0024

“Ne Atamızdan, ne de çizdiği yoldan vazgeçeriz”

Başkan Sarı, Açıklamasında, “Ne atamızdan, ne de çizdiği yoldan vazgeçeriz. Ata’mıza yapılan saldırılar karşısında iktidar sahipleri de pek tepki vermiyor. Bugün burada zamlara hayır demek için toplandık. Bunun için yapılan pankartlarımız, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de asıldı. Asılan pankartlarımız Valilik kararıyla kaldırıldı. Üzerlerinde sarayın resmi olduğu için kaldırılması talimatı verilmiş. Saray hükümeti ayrıca ifade ediyor. Yapılan bütün icraatların sahibi mevcut iktidardır” dedi.

“Parkartları kaldırınca elektrik faturaları düşmüyor”

CHP İl Başkanı Sarı, açıklamasında, “Parkartları kaldırınca elektrik faturaları düşmüyor. Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyoruz; Vatandaşın sesine kulak versin. Yaşanan zamları dile getirmek için bugün buradayız. İktidara seslenmek istiyorum. ‘Faiz sebep, enflasyon çözümdür’ anlayışıyla enflasyon düşmüyor. İktidarın değişme zamanı gelmiştir. Halkımızın oylarıyla ilk seçimde iktidardan gitmesi gerekiyor. Çözümleri hazır olan CHP’nin, ayrıca iktidara hazır olduğunu ifade etmek isterim. Açıklamalarımızı ayrıca provake ederek bir yere varamazlar” dedi.

“Esnafımız maliyetler karşısında eziliyor”

Başkan Serkan Sarı, açıklamasının devamında, “Cumhuriyeti kuran ve ayrıca koruyan kadrolar görev başındadır. Asla da geri adım atmaz. Yıllık enflasyon 48.7. Akademisyenler yüzde 114 diyor. Sadece Ocak ayında yüzde 15 zam yansımış durumda. Pankartlarımız ile uğraşacağınıza ekonomi ile uğraşsanız, halkımıza daha fazla fayda sağlayacaksınız. Bu akşam ayrıca neye zam gelecek telaşı içindeyiz. Artık evlerde insanlarımız ışıkları bile yakmaktan korkar oldu. Sayenizde, ayrıca mum ışığında oturmak zorunda kalacak günlere geldik. Elektrik yüzde 130 zamlandı. Sanayicilerimiz büyük mali yükün altında kaldı. Sanayici etkilenince, işçi ve emekli de etkileniyor. İşten çıkarmalar ile de iflas riski ile ayrıca karşı karşıya geleceklerdir. Esnafımız maliyetler karşısında eziliyor, ayrıca mücadele edemiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Dsc 0020

“Halkımız zamlar ile nefes alamaz duruma geldi”

Sarı, açıklamasında şu söylemlerde bulundu; “Artık ekmek tekneleri yürümüyor. Halkımız zamlar ile artık nefes alamaz hale geldi. Maaş zamları eridi, tükendi. Üniversiteli gençler, okullarından vazgeçerek yurt dışında çareler arıyor. Ama umutsuzluğa kapılmayın. Umut dolu bir CHP iktidarı gelecek. Yazık değil mi benim güzel ülkeme ve ayrıca insanlarıma? Zamlar zulüm oldu.”

“Faturalardaki KDV kaldırılmalıdır”

CHP İl Başkanı Sarı, açıklamalarını, “Elektrik ve doğalgaz zamları iptal edilmeli. Faturalardaki KDV kaldırılmalıdır. Zamlara son verilmeli, işçi ve ayrıca emeklimizin hakkını hep birlikte her zaman dile getireceğiz. Hemen seçim, erken seçim diyoruz ve iktidarı seçime davet ediyoruz. Biz ne dersek diyelim, herkes cebindeki ile yüzleşiyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Hep birlikte aydınlık, çağdaş Türkiye’ye ulaşacağız” sözleriyle tamamladı.

Öğlen saatlerinde, polis güvenliğinde yapılan basın açıklamasına, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve ayrıca partililer katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu