Dünyadan HaberlerGündemSiyaset

CHP’den Paris’te Örgütlenme Atağı

Paris Birliği Kuruldu

CHP’den Paris’te Örgütlenme Atağı

Paris Birliği Kuruldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) değişim talebiyle yükselen bir ivme kazandığı ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde önemli bir başarı elde ettiği süreç sonrasında, yurt dışında örgütlenme çalışmaları da hız kazandı. Bu kapsamda Fransa’nın başkenti Paris’te CHP üyeleri bir araya gelerek Paris Birliği’ni kurdu. Paris Birliği’nin başkanlığına Yüksek İnşaat Mühendisi Nazım Ergin getirildi.

CHP Genel Merkezi’nde alınan kararla CHP Paris Temsilci Birlik Başkanı olarak göreve başlayan Nazım Ergin’e görevlendirme yapıldı ve Ergin çalışmalarına başladı. Paris Birliği’ne üye olma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, Birlik Genel Kurul sürecine giriş yapacak.

Göreve başlayan Birlik Başkanı Nazım Ergin’in liderliğinde, Paris’te bulunan CHP üyeleri bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Bu toplantıda, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bir yol haritası belirlendi ve örgütlenme seferberliği kararı alındı.

Chpden Pariste Orgutlenme Atagi

Paris’te heyecan yaratan bu gelişme hakkında Birlik Başkanı Nazım Ergin, yurt dışında yaşamalarına rağmen Türkiye’nin ve CHP’nin mücadelesine gönülden destek verdiklerini ifade etti. Türkiye’de saray rejimine karşı verilen mücadelenin heyecanını Paris’te de hissettiklerini belirten Ergin, Paris Birliği’nin bu mücadeleye destek olmak için kurulduğunu vurguladı.

Ergin, Paris Birliği’nin Türkiye’deki iktidar mücadelesine destek vermek amacıyla kurulduğunu ve Türkiye’de halkçı, laik bir iktidarın kurulmasına katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu doğrultuda, Paris Birliği’nin, Türkiye’deki mücadelenin yanı sıra Fransız Devrimi’nin başkenti olan Paris’ten güçlü bir destek sağlayacağını belirtti.

Nazım Ergin, 23 Haziran 1967’de Elazığ’da doğmuş olup, Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Paris’e taşınmış ve burada çeşitli projelerde çalışmıştır. Türkiye’deki yatırımlarını 2004 yılından sonra gerçekleştiren Ergin, turizm sektöründe de faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda DTİK üyesi olan Ergin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Köybaşı “Yurttaş Geçim Derdinde Onlarsa Yediklerini Paylaşıyor!”

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu