GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’li Ahmet Akın: “İktidar Vatandaştan Yana Değil”

CHP’li Ahmet Akın: “İktidar Vatandaştan Yana Değil”

CHP’nin milyonlarca çalışanın ücretlerinin daha adil vergilendirilmesi için verdiği kanun teklifi Cumhur İttifakı oylarıyla Meclis’te reddedildi. Kanun teklifini TBMM’ye sunan ve gündeme alınmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Vatandaşlarımız  buhran altında eziliyor” dedi.

Akın “İğneden İpliğe Zam Yapıldı”

“İktidar sanki hiçbir şey yokmuş, her şey güllük gülistanlıkmış gibi milletin gözünün içine baka baka ‘Fedakârlık yaptık’ diyor. Burada Türk milletinin huzurunda söylemek istiyorum. Bir fedakârlık var, o fedakârlığı da yapan milletin ta kendisidir, AK PARTİ iktidarı değil. Evine ekmek götüren işçinin fedakârlığını, memurun fedakârlığını bilmeden, anlamadan AK PARTİ’nin iğneden ipliğe zam yaptığını ve bunu da açıklayamaz hâle geldiğini herkes görüyor”

“Emeklinin Yakacak Yardımı Teklifimizi De Reddettiniz”

Ahmet Akın şunları söyledi:“Her şey ateş pahası. Asgari ücretli kışlık yakacağını taksitle alıyor. Peki, emeklilerimiz ne yapıyor? Onlar da maaşını oduna, kömüre yatırmak zorunda kalıyor. Çünkü siz ‘Ekonomi şahlanacak.’ dediniz ama geldiğimiz noktada faturalar şahlandığı için emeklimizin maaşı da bu faturalara gidiyor. Elinizi vicdanınıza koyun değerli arkadaşlar. Daha önce emeklilerimiz için, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için verdiğimiz kanun tekliflerini reddettiniz. Şimdi kayıtsız kalmayalım, vatandaşlarımıza gerçek anlamda müjde verecekseniz hodri meydan, size bir fırsat sunuyoruz; kara kış fonunu hep beraber oluşturalım. Milletimiz bu zor günleri atlatacak elbette ama unutmayın, sandık önüne geldiği zaman, vatandaşımıza ‘fedakârlık’ diyerek söylediğiniz konularla ilgili, vatandaşımızın sandıkta size nasıl ceza vereceğini hep birlikte göreceğiz ve vatandaşımız size bu fedakârlığın hesabını soracak.”

“VATANDAŞLARIMIZ HİÇ DEĞİLSE BU KIŞ BİRAZ RAHAT NEFES ALSIN”

CHP’li Ahmet Akın yaşanan ekonomik ve enerji buhranında hiç olmazsa milletin biraz daha rahat nefes almasını için verdiği kanun tekliflerinin reddedildiği hatırlatarak şöyle konuştu:“Daha önce yine, milletimizin, vatandaşlarımızın son üç yıldır yaşadığı enerji buhranında verdiğimiz önerilerimizi hep reddettiniz. Neleri reddettiniz sizlere bir hatırlatmak isterim: Son üç yılda yüzde 120 zam yaptığınız elektrikte ‘KDV’yi ve TRT payını kaldıralım.’ dedik, reddettiniz. Yani 100 liralık elektrik faturasını siz 220 lira yaptınız. Son üç yılda yüzde 100 zam yaptığınız doğal gazda ‘ÖTV’yi ve KDV’yi kaldıralım.’ dedik ama siz reddettiniz yani 250 liralık faturayı 500 liranın üzerine çıkardınız. Son üç yılda mutfak tüpü 99 liradan 160 liraya çıktı. Şimdi, burada soruyorum: Kim yaptı fedakârlığı? Fedakârlığı yapan milletimizdir.

“İKTİDAR VATANDAŞLARIMIZI YOKSULLAŞTIRDI”

AK Parti iktidarının vatandaşları her geçen gün yoksullaştırdığına dikkat çekerek rakamlarla şunları söyledi:“Sizin yaptığınız, vatandaşımızı yoksullaştırmak ve bunun yanında da vatandaşlarımızı maalesef enerji yoksulluğuyla da tanıştırmak oldu.  Ocak ayında 1 milyon abone elektrik faturasını parasını denkleştiremediği için ödeyemedi, 1 milyon abone; geldik mayıs ayına, 5 milyonu geçti. Bu, net olarak vatandaşımızı yoksullaştırdığınızın göstergesidir.

Biz, sorunların yanında her zaman çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz, her fırsatta dile getiriyoruz. Buyurun, önerilerimizi duymadan siz ne yapıyorsunuz? Reddediyorsunuz. İşte, gelin, bugün tarihî bir değişiklik yapın, vatandaş lehine bir karar alın. İşte, sizin siyasi tercihinizin vatandaştan yana olmadığı açık, net ortadadır. O nedenle, elinizi vicdanınıza koyun ve fedakârlık yapan, evine ekmek götüren vatandaşlarımıza bir nefes olmak için burada ellerinizi kaldırın.

“YANDAŞIN DEĞİL VATANDAŞIN VERGİSİNİ SIFIRLAYALIM”

İşinize geldiği zaman 5’li çeteden sadece birisinin, ayrıca bir gecede 425 milyon liralık vergi borcunu sıfırladınız. Gelin, açlık sınırının altında kalan asgari ücretlimizin, çalışanlarımızın yüzde 20 oranında vergilendirilmesinin daha adil bir düzene ulaşması için ellerinizi kaldırın. Son on yılda yandaşlarınıza 128 kez yaptığınız vergi indirimi fedakârlığını, gelin, el birliğiyle vatandaşlarımız için yapalım. Nasıl yandaşların borçlarını tek kalem de siliyorsanız bu sefer de tek kalemde fedakârca çalışan çalışanlarımızın önündeki yükü, ayrıca omzundaki yükü hep birlikte kaldıralım”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu