GündemEkonomiSiyaset

CHP’Lİ AHMET AKIN İKTİDAR YÖRSAN’DAKİ KRİZE DUYARSIZ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Yörsan nedeniyle yaşanan krizin çözüme kavuşturulması için bir kez daha çağrıda bulundu.

Ahmet Akın, “Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Süt üreticisi alacaklarının ödenmesini bekliyor. Konkordato süresi dolmak üzere olan firmanın iflasının açıklanacağı dedikoduları da hem çalışanları hem de süt üreticilerini tedirgin ediyor. Sözünde durmayan İktidar ise sus pus” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kendisine ulaşan Yörsan işçilerinin sesi oldu. Firmanın konkordato ilan etmesi ve mahkemenin 5 Ocak 2020’ye kadar verdiği sürenin dolmasına kısa bir zaman kala, firmanın iflası için mahkemeye dilekçe verilmesi hem firma çalışanlarını hem de süt üreticilerini tedirgin etti. Ahmet Akın, iktidara seslenerek, şunları söyledi: “Söz verdiniz. Bu sözü tutun! Balıkesirli süt üreticisi alacaklarını alamadı. Susurluk’taki yaklaşık 300 işçi başta olmak üzere firma işçilerinin hepsi tedirgin. Yardım çığlıklarını bir iktidar mensubunun bile duymuyor olması samimiyet göstergesidir. Bu kriz alacak verecek davası olmaktan çok insani bir durumdur. İşçilerin ve üreticilerin haklarının savunulması gerekirken görmezden gelmenin vebali büyüktür.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu