GündemSiyaset

CHP’Lİ AHMET AKIN: “TÜRKİYE’NİN UMUDU CHP’DİR”

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Türkiye’nin tüm sorunlarını çözecek anlayışın Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında CHP olduğunu söyledi. Akın, “Türkiye’nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP’nin 96’ıcı yıl kuruluş etkinlikleri kapsamında Bandırma İlçe Örgütü’nün düzenlediği etkinlikte partiler ve vatandaşlarla bir araya geldi. Akın burada yaptığı konuşmada CHP’nin 96’ıncı yaşını kutladıklarını. CHP mensubu, milletvekili ve ailesinden biri olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Bugün tarihimizin önemli günlerinden birini daha yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında. Partimizin doğum günü kutlu olsun. Türkiye’nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çünkü, ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde emperyalizme diz çöktüren bir partiyiz. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Masa başlarında kendi menfaatleri ve gelecekleri için değil ülkemizin menfaatleri için kurulan bir partiyiz.

Kuvayı Milliye bizim köklerimizde var. Bağımsızlık ve özgürlük sevdası ile ulusal kurtuluş savaşını kazanıp ve büyük devrimleri gerçekleştiren dünyadaki tek partiyiz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneş ile aydınlanma devrimlerine adım adım yürüdük. Cumhuriyet Halk Partisi demek Mustafa Kemal Atatürk demek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Parti’si” der. Cumhuriyet Halk Partisi demek; Atatürk ilkeleri demektir. Atatürk devrimleri demektir. Atatürk’ün ilkelerinin ışığında bütün sorunları aşabilecek güce, imkana ve inanca sahibiz. Biz biriz. Biz Türkiyeyiz. Cumhuriyet Halk Partililer olarak, Kurtarıcımız ve Kurucumuz Yüce Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız. Birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, demokrasimizi güçlendirmek, özgürlüğü, hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için Büyük Önder Atatürk’ün aydınlattığı yolda azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Kuruluşumuzun 96. yılında, Partimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, çağdaş bir Türkiye için mücadele veren ikinci Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü, ebediyete intikal etmiş genel başkanlarımız ve partililerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu