GündemSiyaset

CHP’Lİ AMET AKIN ‘İNFAZ YASASI’ İLE İLGİLİ CHP’NİN GÖRÜŞLERİNİ ANLATTI

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Meclis’te görüşülen infaz yasası üzerinde CHP’nin görüşlerini dile getirdi.

Genel Kurul’da konuşan Ahmet Akın, “Gerçek anlamda hukukun, adaletin sağlanması için burada altı gündür, gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bu mücadele Cumhuriyet Halk Partililerin mücadeleleri değil, bu mücadele 83 milyon Türk Cumhuriyeti vatandaşının mücadelesidir. Elinizi vicdanınıza koyun” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nun sabah 4.30’a kadar süren oturumlarında görüşülen infaz yasası ile ilgili CHP’nin görüşlerini tek tek vurgulayarak anlatan Ahmet Akın, yapılacak düzenlemedeki adaletsizlikleri dile getirdi. AK Partili ve MHP’li milletvekillerine “Elinizi vicdanınıza koyun” diye seslenen Ahmet Akın, şunları söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ben pozisyonumuzu şu şekilde anlatmak istiyorum: Biz devletine, askerine, polisine kurşun sıkana af istemeyiz. Biz kendisine emanet edilen tankla milleti ezene, milletin uçağıyla Meclisini bombalayana af istemeyiz ama biz gazetecinin, siyasetçinin, sosyal medyada ‘tweet’ atan, o ‘tweet’ düğmesinin altında ‘Beğen’e basan, sosyal medyada ‘Beğen’e basanın cezaevinde durmasını da asla kabul edemeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz kader mahkûmlarının salıverilmesine karşı değiliz değerli arkadaşlar. Aksine onların tahliyeleri için adaleti, aklı, mantığı ve vicdanı savunmaktayız. Unutmayın, ekonomik kriz nedeniyle zora düşen esnaf hapse atılırken; gaspçının, hırsızın affedilmesi adaletsizliktir. Ayrıca şebeke suyuna bilerek zehir katan birisi affedilirken, gazeteci ve yazarların salıverilmemesi adaletsizliktir. Bir çocuğu fuhuş yapmaya teşvik edenler serbest bırakılırken, çocuklu annelerin demir parmaklıklar arkasında unutulması adaletsizliktir değerli arkadaşlar. Hasta ve yaşlıların yararlanamadığı ama cinsel dokunulmazlığa karşı suç işleyenlerin, çocuk istismarcılarının yararlandığı bu düzenleme adaletsizdir arkadaşlar. Eline silah almamış, şiddete bulaşmamış kişileri kapsamayan ama milletin kanına giren, eli kanlı mafya ve çetelerin sokağa bırakılması adaletsizliktir arkadaşlar. İhaleye fesat karıştıranların, hırsızların, dolandırıcıların, rüşvetçilerin elini kolunu sallayarak dışarıya çıkması adaletsizliktir arkadaşlar. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak halk için hakkın, adalet için hukukun yanındayız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu