GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’li Aytekin “Yoksulluğu Yok Edeceğiz’’

CHP’li Aytekin “Yoksulluğu Yok Edeceğiz’’

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, (TOBB)Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin verilerini paylaşarak Balıkesir esnafı ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

Aytekin “AKP’nin 20 Yıl Sonra Ülkeyi Getirdiği Nokta 50 Yıl Öncesi Oldu”

Aytekin Balıkesir’de yaşanan krizin KOBİ ve büyük işletme düzeyindeki şirketler de dâhil tüm işletmelerde hissedildiğini ifade etti. “ TOBB verilerine göre Balıkesir’de kapanan kepenk sayısı geçen seneye göre daha da arttı. Balıkesir’imizde TOBB verilerine göre 2021 yılında 422 işletme kepenk kapatırken, 2022 yılında 471 işletme kepenk kapatmış; 136 şirket de tasfiye kararı almış. AKP’nin 20 yıl sonra ülkeyi getirdiği nokta 50 yıl öncesi oldu” dedi.

 

Aytekin “Şirketler Bu Krizi İliklerinde Hissediyor”

“Yapısal anlamda çözüm üretemedikleri için, hem vatandaşlar hem esnaf hem de şirketler bu krizi iliklerinde hissediyor”

 

Aytekin “Biz Yoksulluğu Yönetmeyeceğiz. Yoksulluğu Yok Edeceğiz”

Aytekin “Üretim politikasının arttırılmasının, desteklerin akılcı bir şekilde verilmesinin, israfın engellenmesinin yolunu biliyoruz. Biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz. Yoksulluğu yok edeceğiz. Refahı paylaşacağız. Birkaç kişiyi zengin edip halkı yoksullaştıran bu düzeni değiştireceğiz. Kamunun sanayiciye ve üreticiye vereceği destekleri tek tek planlıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını halkımızla birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu