GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’li Aytekin’den Balıkesir Büyükşehir Belediyesine Tepki: Şiir Gibi Yöneteceklerdi Destan Gibi Satıyorlar

CHP’li Aytekin’den Balıkesir Büyükşehir Belediyesine Tepki: Şiir Gibi Yöneteceklerdi Destan Gibi Satıyorlar

 

 CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin satışlarını gündeme getirmeye devam ediyor.

 

Daha önce Balıkesir’in AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından parsel parsel satıldığını gündeme getiren Aytekin, geçtiğimiz gün Edremit’e bağlı Çamlıbel mahallesindeki içinde Demiryolu İşçileri Sendikası Kooperatifine ait arazinin de bulunduğu denize sıfır konumdaki büyük arazinin satış kararını eleştirdi. Planlarda değişiklik yapılarak yavaş yavaş bölgede satışlar yapıldığını ve esas amacın da bölgeyi yandaşlara peşkeş çekmek olduğunu ifade eden Aytekin “Büyükşehir Belediyesi Balıkesir’i parsel parsel satıp, rantı yandaşlarına peşkeş çekmeye devam ediyor. Bir yandan büyükşehire para gelsin, bir yandan yandaşlar kazansın zihniyeti AKP’nin iliklerine işlemiş bir düzen. Şiir gibi yöneteceğiz diyorlardı, destan gibi satış yapıyorlar.” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

“Balıkesir, parsel parsel satılmaya devam ediyor. Türkiye’nin en borçlu Büyükşehir Belediyeleri içinde ilk sıralarda kendine yer bulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kendilerini düze çıkarmak için rant yaratıp satmaya devam ediyor. Lunapark arazisi satışında olduğu gibi yandaşlarına rant için şimdi de Edremit Körfezinde satılacak yer kovalıyorlar. Vatandaşın kullandığı denize sıfır yeşil alan olan, Edremit Çamlıbel’deki üzerinde Demiryolu İşçileri Kooperatifine ait tesisin de bulunduğu 25.5 dönümlük alanı akbaba gibi takip ettiler. Önce Ağustos 2021’de imar planı değiştirilerek binaların eskidiğini ve yıkılması gerektiğini belirten bir plan değişikliği yapıldı. Değişiklik öncesinde turizm tesisi olarak kullanılan yer, konut statüsüne ayrıldı. 2 katlık villalara izin verildi. Ayrılan yeşil alan ise 25.5 dönüm içinde sadece 3 dönüm oldu.

Geçtiğimiz günkü Resmi Gazete’de ise ilginç bir şekilde, bu alandaki yeşil alan 170 milyon muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Tam bir satış destanı. Şiir gibi yöneteceğiz diyorlardı, destan gibi satış yapıyorlar.

AKP Sadece Bir Tabela Partisi Olacak !

Balıkesir’i yıllardır yöneten bu zihniyetin geldiği son nokta parsel parsel satış destanı yazmaktır. Köylerin yollarını yapmayanlar, mezarlıkları atıl bırakanlar, sırf oy gelsin diye Körfez’de makyaj yapıp gerçek niyetinin büyük satış destanlarına imza atanlar artık Balıkesir’in sırtında kamburdur.

Kendileri de gayet iyi biliyor ki görevdeki son yıllarını yaşıyorlar. Bundan sonra AKP sadece bir tabela partisi olacak ve millet kendilerini hakkettiği yere gönderecek. Bu gidişte ne koparsak kardır diye düşünüyorlar. Ve Balıkesir halkının parasını yandaşlarına dağıtıyorlar. Balıkesir’in kasasını boşaltıyorlar. Balıkesir halkının her kuruşunun hesabını soracağız. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu