GündemEkonomiSiyaset

CHP’li Başkan Sarı: “Asgari Ücret Önerimiz 3 Bin 100 Lira”

CHP’li Başkan Sarı: “Asgari Ücret Önerimiz 3 Bin 100 Lira”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Türkiye’de çalışanların yarıya yakınının asgari ücretle geçindiğini ifade ederek, “Pazar filesine, market sepetine, elektriğe, doğalgaza gelen zamların altında ezilen asgari ücretlimizin yaşam hakkı olan asgari ücret görüşmeleri, aylık en az net 3 bin 100 liradan başlamalı” dedi.

 

“ASGARİ ÜCRET EN AZ 3 BİN 100 LİRA OLMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını sürdürürken, asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini söyledi. Açıklanan yıllık enflasyonun 2020 yılının zirvesine çıktığını iddia etti. Başkan Sarı, “Gelir dağılımındaki eşitsizlik yoksulluğu her geçen gün artırıyor.” dedi.

“ÜLKEMİZDE ÇALIŞANLARIN YÜZDE 43’Ü ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞIYOR”

Pandemi döneminde vatandaşa destek verilmediğini desteklerin mali olarak otoban köprü gibi işletmelere ödeme olarak verildiğini iddia eden Serkan Sarı, “Geçmediğimiz otoyol, köprü ve tüneller için 2014 yılından bu yana Hazine’nin sadece döviz kuru artışı nedeniyle işletmeci firmalara 143 milyar lira ödediği belirlendi. Ülkemizde çalışanların yüzde 43’ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir. Pazar filesine, market sepetine, elektriğe, doğalgaza gelen zamların altında ezilen asgari ücretlimizin yaşam hakkı olan asgari ücret en az net 3 bin 100 lira olmalıdır. Otoyol, köprü ve tüneller için ödenen para ile asgari ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi mümkün” dedi.

“CHP BELEDİYELERİN’DE İŞÇİLER EN AZ NET 3.100 TL ÜCRET ALIYOR ”

Serkan soru konuyla ilgili olarak, “ Balıkesir’de Belediye Başkanlarımız her zaman emeğin ve emekçinin hakkından yana olmuştur. Geçtiğimiz günlerde belediyelerimizde çalışan işçi kardeşleriz tamamlanan toplu sözleşmeler sonucunda en az net 3.100 TL’den başlayan 4.500 TL’yi bulan rakamlarda ücret alıyorlar, kadrolu işçilerimiz ise 5.000 Tl üzerinde maaş alıyor. CHP’li Belediye Başkanlarımız işçiden ve emekçiden yana olarak, işçilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanan sözleşmelere imza atmışlardır. Ayrıca bu ücretlere ilaveten sosyal haklar ile de desteklenmektedir. Bizler belediyelerimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önermiş olduğu ücret politikasını en üst düzeyde uyguluyoruz. ”diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu