GündemSiyaset

CHP’li Başkan Sarı: “Birol Şahin Kendini Komik Duruma Düşürüyor”

CHP’li Başkan Sarı: “Birol Şahin Kendini Komik Duruma Düşürüyor”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin’in önceki günlerde yapmış olduğu yönelik konuştu.

ŞAHİN’E YÖNELİK KONUŞTU

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin’in önceki günlerde yapmış olduğu yönelik konuştu.  Sarı konuşmasında, “Yücel Yılmaz adına açıklamalar ve beyanlarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi grup sözcüsü AKP’li Birol Şahin yaptığı açıklamalar ile her zaman olduğu gibi kendini komik duruma düşürmeye devam ediyor. ”dedi.  CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

 “GERÇEK DIŞI BEYANLARA DEVAM EDİYOR”

“Balıkesir’imize yıllarını kaybettiren ve bugün yaşamış olduğumuz sorunların temelini oluşturan zihniyetin bir örneği olan Birol Şahin her zaman olduğu gibi en son açıklamalarında da gerçeği söyleyemedi. Doğruları açıklamayı ve yapmış olduğu hatayı kabul ederek özür dilemeyi gene beceremedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına açıklama yapan Birol Şahin halkımızı yanıltmak için gerçek dışı beyanlarına devam ediyor. AKP Büyükşehir Belediye Başkanı adına açıklamalar yapan Birol Şahin okuma yazmayı bilen herkesin anlayabileceği bir mahkeme kararını anlamadığını yapmış olduğu açıklamada gayet açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Bir mahkeme kararını dahi anlayamayan Birol Şahin’e ne zaman isterse kendisine yardımcı olacak avukat arkadaşlarımız olduğunu da buradan beyan etmek isterim.

 “HUKUKSUZ KARARI MAHKEME İPTAL ETTİ”

Geçen yıl Büyükşehir Belediyesinin bir hukuksuzluğuna daha dava açmıştık ve bu davayı kazandığımızı geçen hafta yaptığımız basın açıklamasında duyurmuştuk. Basın açıklamamızda açık ve net bir şekilde Birol Şahin’in de anlayabileceği şekilde anlattığımız mahkeme kararında Balıkesir 2. İdare Mahkemesi Belediye meclisi denetim komisyonlarında meclis üye sayılarının belirlenmesinde basit orantı usulü kullanılması gerektiği belirtilmiştir. Bu karar sonucunda 2020 yılında kurulan 5 kişiden oluşan denetim komisyonunun 2 AKP, 2 CHP,1 İYİ Parti meclis üyesinden oluşacak şekilde belirlenmesi gerektiği anlaşılmaktadır. Fakat geçen sene bütün itirazlarımıza rağmen 5 kişilik olan denetim komisyonu 3 AKP, 1 CHP, 1 İYİ partiden oluşacak şekilde kurulmuştu.

 “TAKİP EDİYORUZ“

Bu konuda açmış olduğumuz dava sonucunda mahkeme 5 kişilik Denetim komisyonunun üye dağılımının basit orantı usulü ile hesaplanması gerektiğine ve bizim talebimizin haklı olduğuna karar vermiştir. Bu kararı okuyan ve biraz hukuktan anlayan herhangi birinin anlayabileceği bir karardır. 7 yıldır Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP adına Grup Sözcülüğü yapan ve AKP Grup Denetim Komisyonu üyesi olan ama bunca yıldır okuduğunu anlayamayan bir siyasetçi tarafından kentimizin yönetildiğini görmek bizi fazlası ile üzmüştür. Balıkesir Büyükşehri Belediye Başkanı Yücel Yılmaz meclis toplantısında Denetim Komisyonu Üye sayısının 4 kişi olarak belirleyerek CHP’nin mahkeme kararı ile 2 olan hakkını vermek yerine denetimden kaçmayı tercih etmişlerdir. Büyükşehir Belediyesi Yöneticisinin Komisyonda AKP üye sayısı azaldı diyerek her zaman olduğu gibi halkımızı kandırmaya çalıştıkları ortadadır. Aslında üye sayısı azalan CHP’dir. 2020 yılı denetimi mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Büyükşehir belediyesinin bu konuda ne yapacağını hep birlikte takip ediyoruz.

 “BÜYÜKŞEHİR  BENİ DEĞİL CANAN KIRDAR’I ÇAĞIRSIN ”

Meclis üyemiz Canan Kırdar’a hakaret içerikli konuşmalar yaparak onun konuşmasına engel olmaya çalışan, eleştiriye tahammül edemeyen AKP yönetimi, beni Denetim Komisyonuna çağıracaklarına mahkeme kararı ile bize verilen 5. üyelik hakkımızı sağlasınlar başka bir şey istemiyoruz. Açıklamalarında denetim komisyonunda 7 yıl görev yaptığını söyleyen ve denetim komisyon üyesinin muhasebeci olması gerektiğini vurgulayan Birol Şahin kendisinin avukat olmasına rağmen neden 7 yıldır komisyonda görev yaptığını açıklayamamıştır. Bunca yıl yaptığı görev sonrasında yapılan oylamada Büyükşehir Belediye Meclisinin kendisine güvenmediği en düşük oyu almasıyla açıkça ortadadır.

 “YENİ BİR OYLAMA YAPALIM”

Bunca yıl denetim komisyonunda görev yapan bir meclis üyesinin oylamada sonuncu olması ile ortaya çıkan güvensizliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz müdahale ederek başka bir aday göstereceğini umut ediyoruz. Sonuç olarak ilk Büyükşehir Belediye Meclisinde bu güvensizlik sorununa bir çözüm getirmek ve CHP’nin mahkeme kararı ile kazanmış olduğu 2. temsiliyet hakkını vermek için hep birlikte Büyükşehir Belediye Meclisinde yeni bir oylama yapalım ve halkımızın huzurunda şeffaf ve adaletten yana bir tavır içerisinde yönetildiğimizi göstermiş olalım diye öneriyoruz.

“ŞEFFAF DENETİM İÇİN  KATILIMCILIK ARTIRILMALI“

“Denetim Komisyonu, belediyenin gelir, gider hesaplarını, bilançosunu, alacaklarını, borçlarını yani mali işlerini meclis adına denetler, yerindelik denetimi yapamaz.. ‘’ çok doğru bir ifade, zaten Balıkesir halkımızın da merak ettiği bu, kapı arkasında alınan kararlar ile şeffaflıktan uzak yönetim anlayışının denetlenmesini istiyor. Bizlerde bunu yapmak için kanunun bize tanıdığı hak doğrultusunda daha çok meclis üyelerimizin komisyonlarda yer almasını istiyoruz. Geçen sene 5 kişiden oluşan denetim komisyonumuzun, bu sene 4 kişi olarak belirlenmesi de hukuka aykırı bir karardır. Haklı bir gerekçe göstermeden meclis denetim komisyonunun üye katılımını sınırlandıramaz. Bu konuda da emsal mahkeme kararları olduğunu vurgulamak isterim.

 “CHP’Lİ İLÇE BELEDİYELERİMİZİ ÖRNEK ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Balıkesir Büyükşehir Belediyemizi sürekli ilçe belediyelerimiz ile karşılaştırarak ne kadar dar bir vizyona sahip olduklarını da ortaya koymaktadırlar. Ne mutlu ki ilçe belediyelerimizi takip ederek bir şeyler öğrenme çabası içerisinde olduklarını da görmek bizleri sevindirmektedir. Büyükşehri belediyemizi ilçe belediyesi mantığı ile yönetmeye devam ederlerse bunca yıl kaybeden Balıkesir önümüzdeki yıllarda da kaybetmeye devam edecek gibi görünüyor. AKP’li Büyükşehir Belediye yönetimi kendisin ilçe belediyelerimiz ile karşılaştırmak yerine hatalarını çözmeye ve halkımıza hizmet etmeye odaklansa daha faydalı bir iş yapmış olur. ”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu