GündemSiyaset

CHP’li Başkan Sarı Büyükşehir Meclis Toplantısını Değerlendirdi

CHP’li Başkan Sarı Büyükşehir Meclis Toplantısını Değerlendirdi

 

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı önceki günlerde gerçekleştirilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşulanlar ve toplantı sırasında yaşanan bir olaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLDİ

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı önceki günlerde gerçekleştirilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı ve toplantı sırasında yaşanan bir olaya ilişkin basın açıklamasında bulundu. Sarı CHP Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında CHP’li Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar ve Belediye AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin arasından geçen tartışma niteliğindeki diyaloğa yönelik değerlendirmede bulundu.

“ÜSLUBU KENDİLERİNE YAKIŞTIRAMIYORUM”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Canan Kırdar’ın konuşması sırasında Belediye AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin tarafından kendisine müdahale edildiğini söyleyerek, “Bizi temsil eden bir kadın siyasetçinin bu şekilde bir üsluba maruz kalmasını doğru bulmuyoruz. Bu kişi AK Parti’yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı temsil eden bir kişidir. Bu üslubu kendilerine yakıştıramıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına konuşma yapan meclis üyesi bu şekilde konuşmaya devam ederse halkımız sandıkta gerekli cevabı verecektir. ”dedi.

DENETİM KOMİSYONU ELE ALINDI

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı açıklamasının devamında 2020 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin harcamalarının denetlendiği, denetim komisyonu kurulması esnasında komisyon üyelerinin parti temsillerine ayrılan sayısına yönelik konuştu. Denetim komisyonunun 5 kişiden kurulması kararı verildiğini söyleyen Sarı CHP olarak aritmetiğin 2 AK Partili 2 CHP’li ve 1 İYİ Parti temsilcisi ile hesaplanmasını talep ettiklerini dile getirdi. Bu taleplerine karşılık bulmadıklarını söyleyen Sarı, “Talebimize itiraz ettiler, bağırdılar, çağırdılar. Biz hak dedik onlar bağırdılar, Biz hukuk dedik, onlar bağırdılar, biz adalet dedik onlar bağırdılar. Konunun üstünü örtemeye çalıştılar. Bu mücadelemizi mahkemeye de taşıdık” diye konuştu.

 

“2020’DE NEYİ USULSÜZ YAPTINIZ?”

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Burhanettin Ağabeyoğlu tarafından dava açıldığını söyleyen Sarı açılan davanın lehlerinde sonuçlandığını belirtti. Kurulan komisyonun iptaline ve 2019 ile 2020 yılları arasında yapılan denetimlerin geçersiz olduğuna karar verildiğini söyleyen Serkan Sarı, “Bu meclis toplantısında denetim komisyonunda 4 kişi olmasına karar veren aynı siyasi idare, sayının 5 değil 4 olması gerektiğinin kavgasını verdiler. Mahkeme karşısında bağırarak, çağırarak bu konunun üstesinden gelemeyeceklerini anlayarak bu seferde siyasi yöntemler ile CHP’nin bir sandalyelik temsiliyetinin önüne geçmeye çabalamışlardır.2020 yılı içerisinde neyi usulsüz yaptınız? Neyi hukuksuz yaptınız ki bu denetimden kaçma çabası içerisindesiniz? Sizin yaptıklarınızdan, hizmetlerinizden bir tereddürünüz yoksa o komisyonda 1 CHP meclis üyesi olması sizi niye rahatsız ediyor? ”dedi.

ŞEFFAFLIK YOK İDDİASI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin denetlenmekten kaçındığını ve şeffaf olmadığını iddia eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilen kredi tutarlarına yönelik de değerlendirmede bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 170 milyon liralık kredi teklifinde bulunduğunu belirten Sarı, “Sorgusuz sualsiz ne yapılacağı belli olmaksızın bize kredi verin dediler. Grup Sözcümüz Canan Kırdar çıkıp ‘Nereye Harcayacaksınız?’ diye sorduğunda bağırıp çağırdılar. ”dedi.

“MECLİSİ BY PASS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR ”

Serkan Sarı Başkan Yücel Yılmaz tarafından Belediye’yi şirket gibi yönettiğini iddia ederek gündeme gelen kredilerle ilgili olarak, “Alınan krediler bir kredi kartı gibi görülmesi gerektiği beyanatında bulunuluyor. Krediler ihtiyaç olduğunda kullanılacakmış. Belediyeler kimsenin şirketi değildir. Kimsenin şahsına da ait değildir. Bizlerin halkın adına denetlediği, yürüttüğü hizmet verdiği, çalıştığımız yerlerdir. Yapılacak iler belirlenir, meclise sunulur ve onaylanır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisi by pass edelim anlayışı ile çalışıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yıllardır batırılıyor. Kaynaklar, har vurulup harman savuruluyor. Belediye’yi batıranlar AKP’nin siyasetçileridir. Başka bir suçlu aranması komik bir durumdur. İtiraz ve mücadelemize devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

 

“Balıkesir Belediye Meclisi’nin 20 ilçeye eşit ve adil hizmet götürmesi gerek” diye Serkan Sarı, “2 yıllık süre zarfında tek bir parke taşı dahi konmamış ilçe belediyelerimiz var. ”dedi. Sarı, “Siz bütçenizi doğru planlayamıyorsunuz ne yazık ki hüsran ile karşı karşıya kalacağınız aşikardır. Bugün batırdığınız Büyükşehir Belediyesi’nin faturasını halk ödüyor. Bugün zor durumda olan, işletmeleri kapatılan esnaftan aldığınız vergilerle belediye ayakta kalıyor. Bu yüzden şeffaf olma, hesap vermek ve adil olarak kaynakları kullanmak zorundasınız. ”dedi

“BALTOK’A AKTARILAN PARA DENETİMDEN ÇIKARILDI”

Serkan Sarı 56 60 milyon civarında BALTOK’a para aktarıldığının açıklandığını söyledi. BALTOK’a aktarılan paranın denetimden çıkarılmış olduğunu iddia eden Sarı “Halkın onlarca milyon lirası batırılmıştır. Yılardan beri tamamlanamayan BALTOK Projesine para aktarılmış. Bu BALTOK’un yönetim kurulu üyeleri kim, bütçesi ne diye soruyoruz ancak cevap alamıyoruz. Biz kaynak israflarını yakından takip ediyoruz. Diliyoruz ki belediye meclis üyelerimizin denetimine çalışmalarına engel olunacak bir tutum uygulanmaz. Yılardır aktardıkları para aktarılan projeler olan Avlu ve BALTOK hala daha tamamlanmış değil. İnşallah ilk seçimlerde halkımızdan alacağımız yetkilerle bu sorunları çözeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu