GündemSiyaset

CHP’li Başkan Sarı “CHP Haklara Erişimin Güvencesidir”

CHP’li Başkan Sarı “CHP Haklara Erişimin Güvencesidir”

 

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ülke genelinde parti tarafından eş zamanlı olarak yapıldığını belirttiği basın açıklaması düzenledi.

EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ülke genelinde parti tarafından eş zamanlı olarak yapıldığını belirttiği basın açıklaması düzenledi. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında Başkan Sarı şunları kaydetti:

“72. YIL’DA HAKLARDAN UZAKTAYIZ”

10 Aralık İnsan hakları Günü sebebi ile tüm ülkede eş zamanlı gerçekleştireceğimiz basın açıklamamız için burada bir araya geldik. Ülkemizde en çok eksikliğini hissettiğimiz insana, yaşayana, yaşama duyarlı bir yaşamı arzu ettiğimizi vurgulamak adına bir araya geldik. Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan İnsan hakları evrensel beyannamesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin72. Yılındayız. Beyannamenin kabul edilişinin yıl dönümünde Ülkemizde temek hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, covid-19 salgınında sağlıklı yaşam hakkımızı sürdürebilmekten ne yazık ki çok uzaktayız.

“ÜLKENİN KARNESİ UTANÇ TABLOSU”

İçinde yaşadığımız tek adam rejimi hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukukunun meşrulaştırılmaya çalışıldığı çürümüş bir rejimdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tek adam rejiminin yarattığı 20 Temmuz sivil darbesi ile birlikte ülkemizde hak ihlalleri katlanarak artmıştır. Ülkemizin hak ve özgürlükler karnesi, eşit, özgür ve adil bir dünya için mücadele eden bizler ve hak savunucuları açısından hak etmediğimiz bir utanç tablosudur.

“ÖZGÜRLÜKLERİN GERİLEDİĞİ İKİNCİ ÜLKE”

 

Türkiye özgür olmayan ülkeler kategorisinde yer almış, en son 10 yılda dünya genelinde özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke konumuna gerilemiştir. Hukukun üstünlüğü endeksinde 2020 yılında 128 ülke içinde 107. Sıraya gerilemiştir. Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurular sırasında 9 bin 250 başvuru ile ikinci sırada yer almıştır. Barış bildirisine imza atan akademisyenlerin ifade özgürlüğüne ilişkin haklarının ihlal edildiğine ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin 20 Temmuz 2019’daki kararına rağmen onay komisyonuna rağmen hala görevlerine iade edilmemişlerdir.

“DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEME GEÇİLECEK“

KHK’lar ile ihraç edilen haklarında soruşturma sonucunda takipsizlik ve ya beraat kararı verilen vatandaşlar yargı önünde aklanmış olmalarına rağmen yargı kararı hiçe sayılarak görevlerine iade edilmemiş, çoklu hak ihlalleri ile baş başa bırakılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan,37. Kurultay delegelerinin tamamı tarafından imzalanan ikinci yüzyıl çağrı beyannamemizde de yer aldığı üzere demokratik parlamenter sisteme geçilecektir.

“BASKILARA SON VERİLECEK”

Düşünce ifade ve basın özgürlüğü kuşkusuz güvence altına alınacaktır. Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları üzerindeki her türlü baskıya son verilecektir. Medya özgürlüğü evrensel ölücülerde güvence altına alınacaktır. Türkiye’nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacaktır. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması için başta Kürt sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunlarımız demokrasi temelinde Büyük Millet Meclisi önünde çözülecektir. Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için terör örgütleri ile ve yer altı suç örgütleri ile mücadelede ödün verilmeksizin sürdürülecektir.

“CHP HAKLARA ERİŞİMİN GÜVENCESİDİR”

Türkiye’nin bağımsızlığı ve üniter yapısı güçlendirilecektir. Kadın erkek fırsat eşitliği sağlanacak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi bir devlet politikası haline getirilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi sağlık hakkından yaşam hakkına, eğitim hakkına, barınma hakkına temel haklarımızın önündeki erişim engellerinin kaldırılmasına ve insan hakları ihlallerinin önlenmesinin güvencesidir. Saray iktidarı unutmamalıdır ki insanlar onur ve hakları bakımından eşit doğarlar.

“HAKLAR DOKUNULAMAZ,ERTELENEMEZ,DEVREDİLEMEZ”

Bu haklar dokunulmaz, ertelenemez, devredilemez. Olan temel hak ve hürriyetlerin hiç kimsenin hiçbir rejimin hiçbir iktidarın geri alma hakkı yoktur. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın haklarına hukuklarına saygılı bir yaşam, birlikte bir yaşımı hep birlikte inşa edebileceğimiz umuduyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Yapılan basın açıklamasına partinin Altıeylül ve Karesi İlçe Başkanları, parti il yönetimi,partililer ve vatandaşlar katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu