GündemSiyaset

CHP’li Başkan Sarı’dan Kadın Hakları Günü Mesajı

CHP’li Başkan Sarı’dan Kadın Hakları Günü Mesajı

 

CHP’li Başkan Sarı’dan Kadın Hakları Günü Mesajı. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, 5 Aralık Kadın Hakları Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.

 

EŞİTLİK MÜCADELESİNE DİKKAT ÇEKTİ

5 Aralık 1934’te Atatürk öncülüğünde, Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ardından Kadın Hakları günü olarak kutlanması sebebiyle bir mesaj yayınlayan, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kadınların eşitlik için verdiği mücadelelere dikkat çekti.

“MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIM ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve inkılaplara olan bağlılığının Türk kadınlarını, herkesten önce seçme ve seçilme hakkına kavuşturduğuna ifade eden Sarı; ” Kadınlarımız, Atatürk sayesinde dünya kadınlarından önce seçme ve seçilme hakkını elde etti. Atatürk’ün açtığı bu yolda kadınlarımız da her zaman hak ve özgürlüklerini elde etmek için mücadele vermeye devam ediyor. Evde, işte, sosyal yaşamda eşit olmak, her türlü hak ve özgürlüklerini kullanmak ve özgürce yaşamak her kadının hakkı. Kadınlarımızın verdiği mücadeleleriyle gurur duyuyor ve yürekten katılıyorum. Kadın hakları gününüz kutlu olsun. Her zaman daha iyi koşullarda yaşamak ve eşit hak ve özgürlük mücadeleniz de yanınızda yer almaktan onur duyacağım. ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu