GündemSiyaset

CHP’li Başkan Şehirli’den Gündem Değerlendirmesi

CHP’li Başkan Şehirli’den Gündem Değerlendirmesi

CHP’li Başkan Şehirli’den Gündem Değerlendirmesi. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir basın açıklaması düzenledi. Şehirli açıklamasında kovid-19 pandemisi sebebi ile ülkede meydana gelen sıkıntıların dile getirilmesini amaçlandığını belirtti. Pandeminin 7’den 70’e tüm vatandaşların yaşamını etkilediğini dile getiren Hakan Şehirli, “ Bilindiği üzere covid salgınından dolayı dünya üzerinde ve ülkemizde olumsuz etkiler tamamıyla devam ediyor. Bu sürede de başkalarının aşılarına muhtaç kaldık. Bugün geldi, yarın gelecek, bugün olacak, olmayacak şeklinde bir süreç içerisindeyiz. Sevdiklerimizi, yakınlarımızı kaybediyoruz. Bugün toplum üzerinde daha önce hep birlikte gezdiğimiz yerlerde değişik saatlerde bazen torunlar, bazen dedeler, bazen anne-babaların dışarıya çıkışı planlandığı bir yaşam şeklinde yürümeye çalışıyoruz. ”dedi.

 “MUHALİF BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARI ENGELLENİYOR”

Pandeminin ekonomiden sosyal hayata kadar etkilemediği hiçbir alanın kalmadığını ifade eden CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “Ülkemizdeki her yaş insanımızla birlikte gezdiği günlere ileride geri dönmek en büyük arzumuz. Birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir bu tür günlerimiz. Bu günlerde ülkeyi yönetenlerin ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanması gerektiğini her zaman söylüyoruz, bundan sonra da söyleyeceğiz. Fakat uygulamalarda görüyoruz ki İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi büyükşehirlerde özellikle muhalefet belediyelerinde ülkeyi idare edenlerin halka hizmet götürmemeleriyle ilgili ciddi karşılık verdiğini ve bu belediyelerin çalışmalarını engellediklerini bir şekilde görüyoruz ve bunları tasvip etmediğimizi de her yerde dillendiriyoruz.” dedi.

 “FİYATLAR EL YAKIYOR”

Şehirli, “Çarşı-Pazar yangın yerine döndü, esnaf kan ağlıyor, sanayici, işadamlarımız zor durumda. ” diyerek ekonomik değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında şöyle kaydetti:

“ Temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları el yakıyor, işsizlikte ayyuka çıktı. Pahalılığın yaşandığı her günde belediyeler tarımsal üretimi destekleyici üretimin yeniden yapılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Altıeylül Belediyesinin tarla vasfındaki yerleri ekip biçerek halka daha ucuz yiyecekleri iletmesi konusunda bu zamana kadar destek verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Özellikle atalık tohum konusunda Altıeylül Belediyesi’nin çalışmalar yapmasını her fırsatta söyledik, bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz.

 “BASKİ’YE BİR UYARIMIZ OLACAK”

BASKİ’ye bir uyarımız olacak. Köylerde kuraklıktan kaynaklanan su sıkıntısını geçen yıllarda çok yaşadık. Bu dönemde de bunların tekrar yaşanmaması, tankerlerle su taşınmaması anlamında BASKİ’nin bu konuda ciddi tedbirlerin alması gerektiğini ve önümüzdeki yaz kuraklıkla ilgili sıkıntıların yaşanmamasını özellikle rica ediyoruz. Yine BASKİ’nin bu dönemde yapmış olduğu uygulamalarda ortalama fiyatlarla su sayaçlarını okumadan faturalar göndermeye başladı. Bu faturalarda bazı ailelerin ortalama aylıklarının iki katı üzerinde faturalar geldiğini gördük. Bunları şikayet olarak kendilerine ilettik. Bu konuda daha dikkatli olunmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini özellikle rica ediyoruz. Asgari ücretle geçinenlerle emeklilerimizin zor durumda kaldığını da bir şekilde bilmelerini istiyoruz.

 “KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL OLAMADAN ÖNLEM ALINSIN”

Altıeylül Belediyesi’nin yakında tanışacağı kentsel dönüşümle ilgili bir program var. Biz bu kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönmeden, kültürel varlıkların ve sosyal alanların korunmasını, afetle ilgili önlemlerin alınmasını, olası afetlerde de insanların temel ihtiyaçlarının olabileceği durumları şimdiden gözden geçirerek planlamasını önemle rica ediyoruz.

LUNAPARK GELİŞMELERİNE YER VERİLDİ

Biz CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı olarak 7 tane meclis üyemizle birlikte Altıeylül’de sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın sağlanmasıyla ilgili üzerimize düşen her şeyi çok fazlasıyla yerine getiriyoruz.  Bizim bu dönem içerisinde Büyükşehir Belediyesini Lunapark alanının satışı konusunda mahkemeye verdik. Bu mahkeme sonuçlandı. Bu konuda satışın iptalini gerçekleştirdik. Yine Büyükşehir Belediyesi’ndeki komisyon dağılımlarıyla ilgili açtığımız mahkemeyi de kazandık.

 “DERMAN BELEDİYECİLİĞİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ ”

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu “belediyecilik halkın derdine derman olmaktır” diyor. Bir gün Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle bütün halkımızı tanıştıracağız. Bizler de ilk seçimlerde Altıeylül Belediyesi’ne derman belediyeciliğini hep birlikte getirmek için uğraşıyoruz. İlk seçimlerde Altıeylül Belediyesinde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandıracağımıza yürekten inanıyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu