GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

‘‘CHP’li Belediyelerde Asgari Ücret 2200 TL Olacak’’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM’de dün başlayan ve 12 gün sürecek olan 2019 bütçe görüşmelerinde Genel Kurul’a seslendi. Kılıçdaroğlu, 1 Ocak itibariyle CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2200 TL olacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 bütçesini ‘darbe yönetimi büçtesi’ diye niteleyerek, “Bu bütçe bir ekonomik kriz döneminde hazırlanmıştır ve ekonomik krizin önümüzdeki dönemde daha da derinleşmesi beklenmektedir” diye konuştu. Partisinin belediyelerinde asgari ücretin 1 Ocak’tan itibaren 2200 TL olarak uygulanacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kazanacakları yeni belediyelerde de kimsenin işten çıkarılmayacağını ve onlar için de 2200 liralık ücretin uygulanacağını belirtti.

‘BÜTÇE İŞSİZLİK SORUNUNA, EMEKLİLERE ÇÖZÜM ÜRETMİYOR’

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: ‘‘ 2019 bütçesi daha önceki bütçeler gibi belli koşullarda hazırlanmış değildir; iki temel vardır dikkat etmemiz gereken. Bu bütçe bir ekonomik kriz döneminde hazırlanmıştır ve ekonomik krizin önümüzdeki dönemde daha da derinleşmesi beklenmektedir. Bu bütçe bir sivil darbe döneminde hazırlanmıştır. Bunları dikkat alarak bu bütçeyi değerlendirmek gerekir. Bu bütçe işsizlik sorununa, emeklilere, asgari ücretlilerin sorununa hiçbir çözüm üretmiyor. Bu bütçe çiftçiye ne getiriyor; gübre, akaryakıt fiyatlarının nereye gittiğini biliyorsunuz… Canlı hayvan, saman ithal ediyorsunuz. Çiftçiye ne veriyorsunuz? Asgari ücretin altında ücret alan 1 milyon 800 kişi var. Bu bütçe bunların yarasına merhem oluyor mu? Hayır. Sadece Ocak-Ekim arası icraya düşen vatandaş sayısı 1 milyon 56 kişi. Borçlu vatandaşların bir de bankalara ödedikleri faizler var. Saray hükümetinin vatandaşa yüklediği yükler de var. Son 10 ayda vatandaşların ödediği faiz 55 milyar lira. Bu faizi kim ödüyor, sırtı kalınlar mı zor geçinen vatandaş mı?’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu