GündemTürkiye Gündemi

CHP’Lİ ŞAHİN; ‘‘ALGIYI DEĞİL SALGINI YÖNETİN’’

CHP’Lİ ŞAHİN; ‘‘ALGIYI DEĞİL SALGINI YÖNETİN’’

 

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarına ilişkin yaptığı açıklama ile ilgili konuştu.

Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında vaka sayılarına ilişkin yaptığı ‘’ Her vaka hasta değildir. Testi pozitif çıktığı halde semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Bizim verdiğimiz günlük hasta sayısı’’ sözlerine ilişkin açıklamada bulundu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

SORUMLULAR HÜKÜMET VE SAĞLIK BAKANI”

Sağlık Bakanı’nın son açıklamasının bugüne kadar vaka sayılarının saklandığının açık bir itirafı olduğunu söyleyen Milletvekili Dr. Fikret Şahin, ‘’ Dünya Sağlık Örgütü’nün hasta tanımlamasını değiştirme hakkını size kim verdi? Sağlık Bakanı bu milletin aklıyla açıkça alay ediyor. Bugüne kadar ‘’salgın kontrol altında’’ ve ‘’ikinci dalga beklemiyoruz’’ gibi açıklamalar yaparak, normalleşme adımlarını hızla atıp, halkın rehavete kapılmasını sağlamanın sonucu, doğal olarak vakaların artması olacaktı. ”dedi.

 

 “BAKAN İTİRAF ETTİ ”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, “Zaten uzun zamandır vakaların açıklananın çok üstünde olduğunu defalarca söylemiştik. Sonunda Bakan da itiraf etmek zorunda kaldı. Turizm geliri azalmasın, AVM’ler çalışsın diye halkın rehavete kapılması sağlandı ve her vaka artışı ardından halk suçlandı. Türkiye’de vakaların artmasının en önemli sorumlusu mevcut hükümet ve Sağlık Bakanı’dır.’’ ifadelerini kullandı.”

 

CANLARIYLA ÖDÜYORLAR”

PCR testi yapılan, sonucu pozitif çıkan, semptom göstermeyen fakat hastalığı sağlıklı kişilere bulaştırma potansiyeli olan kişilerin sayısı hakkında kamuoyunun bilgilendirilmediğini ve halk sağlığının bu yol ile büyük tehlikeye atıldığını ifade eden Vekil Şahin şunları söyledi:

‘’ Yerel düzeyde, il ve ilçe bazında bilgi paylaşılmaması, sağlık müdürlüklerinin verileri saklamasının bedelini de hem vatandaş hem de sağlık çalışanları canlarıyla ödüyor. Bilimsel olarak salgını kontrol altına almaktansa; bir başarı hikayesi yazmaya çalışarak, vaka sayılarını az göstererek ve böylece halk arasında rehavetin yayılmasını sağlayarak gelinen bu durumda yaşamını kaybeden tüm vatandaşların ve sağlık çalışanlarının vebali Sağlık Bakanı’na aittir.

 

 “İSTİFA EDİLMELİ”

Her vakaya hasta değil gözüyle bakmak ne bilimle ne de insanlıkla bağdaşmaktadır. Sağlık Bakanı’nın geç olmadan derhal istifa etmesi gerekmektedir. Bakanın açıklamasından sonra artık günlük Covid tablosundan hareketle yorum yapmanın bir manası kalmamıştır. Algının değil, salgının yönetilmesi gereklidir.’’

 

SORU ÖNERGESİ

Vekil Şahin’in Sağlık Bakanı’Nın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesi şu şekilde:

“01.10. 2020 itibariyle Türkiye’deki toplam vaka (PCR testi +, asemptomatik hastalar) sayısı kaçtır? Hiçbir bilimsel temele dayanmayan, vaka sayısı ve hasta sayısı terimlerinin değiştirildiği 29 Temmmuz 2020 tarihinden itibaren, bugüne kadarki Türkiye’deki toplam vaka sayılarının açıklanmamasının gerekçesi nedir? Hasta ve vaka sayıları tanımlarının farklı anlamlarda olduğunu (bilimsel olmayarak) açıklamak için neden 2 ayı aşkın süre beklediniz?”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu