GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’li Şahin: “Atatürk’ün İzini Silmek İsteyenlere Müsaade Etmeyeceğiz!”

CHP’li Şahin: “Atatürk’ün İzini Silmek İsteyenlere Müsaade Etmeyeceğiz!”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Balıkesir’in Erdek ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde bir öğrenciye Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin sansürlenerek okutulmasına TBMM’de yerinden aldığı sözle tepki gösterdi. Şahin “Atatürk’ün ileri görüşlülüğü bugün kimlerin gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Gençliğe Hitabe’yi okuyan gence, “İktidarı elinde bulunduranlar, gaflet, dalalet ve ayrıca hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerinin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler” bölümü okutulmamıştır.” dedi.

Şahin’in açıklaması şu şekilde;

“Lozan’a giderken giyecek takım elbisesi dahi olmayanların kurduğu bu Cumhuriyetin ilk adımı olan 19 Mayıs, her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen vazgeçmemenin, inancın, kararlılığın ve tam bağımsız Türkiye idealini vücut bulmuşlar. Esareti asla kabullenmeyen Türk milletinin azim ve kararlılığını gösteren böylesine önemli bir günün yıldönümünde Kuva-yi Milliye’nin başkenti Balıkesirimizde yaşanan bu menfur olayı kabul etmemiz mümkün değil. Gençliğe Hitabe, ayrıca Büyük Atatürk’ün gençlerimize bıraktığı en önemli miraslardan bir tanesidir. Ülkenin bürokratları bu hitabenin tek bir kelimesinin dahi sansürlenmesine izin vermemelidir.  Hangi gerekçeyle bu ülkenin kurucusunun sözlerine sansür uygulanabiliyor?

Hangi cüret bunu mümkün kılıyor? Karşılaştığımız bu olay Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü ve ayrıca yerinde tespitleri olduğunu gösteren en güzel örneklerden bir tanesidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu