GündemSiyaset

CHP’li Şahin: “Barolar İşlevsiz Hale Getirilmek İsteniyor”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, baroların ve akademik meslek odalarının yapılarının değiştirilerek işlevsiz hale getirilmesine tepki gösterdi.

Baroların ve akademik meslek odalarının bölünerek parçalanmasının asıl amacının bu meslek örgütlerini etkisizleştirmek olduğunu vurgulayan Milletvekili Fikret ŞAHİN, ‘’Meslek odalarının Anayasa ve kuruluş kanunları bağlamında ‘’kamu kurumu’’ niteliğinde olduğu açıkça belirtilmektedir. Demokratik, laik hukuk devletinin teminatı olan barolar ve diğer meslek odalarının yapılarının, bu meslek örgütlerinin fikir ve beyanatları alınmadan değiştirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Kamu hizmetini önceleyen ve Cumhuriyetimizin yapı taşları olan bu kurumlar, demokratik ilkelere uyumlu, eşit ve adaletli bir şekilde seçimlerini gerçekleştirmektedirler. Birden fazla baro ve meslek örgütü kurulması demek, birden fazla görüş, politik eğilim ve düşünce yapısının ortaya çıkmasına yol açacaktır. Bu da hukuk birliğinin ve meslek örgütü yapılarının bozulmasına yol açacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

Covid19 pandemisinin de hızla devam ettiği bugünlerde böyle bir kanun teklifinin Meclis’e getirilecek olmasını eleştiren Şahin, ‘’Vatandaşların Covid-19 pandemisi nedeniyle ekonomik anlamda büyük sıkıntılarla mücadele ettiği bu günlerde, baro ve akademik meslek odalarının yapılarının ve kendi içerisindeki seçim sistemlerinin değiştirilmesine yönelik Meclis’e getirilecek olan bu kanun teklifini üzücü ve endişe verici olarak değerlendiriyoruz. AKP iktidarı, pandemi sonrası çalışmalarına başlayan Meclis’e ısrarla vatandaşın asıl gündeminden uzak kanun teklifleri getirmeye devam ediyor. ‘’ diyerek baro ve diğer meslek örgütlerinin yapısının değiştirilmesine karşı olduklarını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu