GündemSiyaset

CHP’li ŞAHİN; ‘’ Covid-19 Pandemi Sürecinde Hastalanan ve Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanlarına Dair Sorularımız Cevapsız Kalıyor. ‘’

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, 21.07.2020 tarihinde TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, Sağlık Bakan yardımcılarının da katıldığı Covid-19 Sürecinde Sağlık Bakanlığı’nın çalışma ve faaliyetleri konulu toplantıda, sağlık çalışanları hakkında sorduğu sorulara cevap alamadığını belirtti.

 

Sağlık çalışanlarının Covid-19 pandemisiyle en ön safta, fedakârca mücadele ettiklerinin altını çizen Milletvekili Dr. Fikret Şahin, sağlık çalışanlarının talep ve sorunlarını komisyon üyeleriyle paylaştı. Covid-19 nedeniyle enfekte olan ve hastalık sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayılarını ve mesleki dağılımını soran Şahin, sorularına cevap alamadığını ifade etti.
Daha önceden birçok kez sağlık çalışanlarının özlük haklarını ve taleplerini TBMM’de dile getiren Fikret Şahin, elektif cerrahi işlemler öncesi hastalara rutin olarak Covid-19 testinin yapılıp yapılmadığını ve sağlık çalışanlarının periyodik olarak Covid-19 testine tabi tutulup tutulmadığını da sordu. Bu sorusuna da cevap alamayan Şahin, ‘’ Bu süreçte en büyük sorumluluğu üstlenen sağlık çalışanlarımıza mevcut hükümet gerekli değeri vermiyor. Değer vermediğini de sorularımıza ve yaptığımız çağrılara cevap vermeyerek gösteriyor. 09.06.2020 tarihinde yine Sağlık Bakanlığı’na Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarımızın durumu hakkında yazılı soru önergesi vermiş, cevap alamamıştık. Ayrıca, ameliyata giren doktor arkadaşlarımız ve sağlık personellerimiz ameliyat öncesi hastalarına test yapılmadığı için büyük tehlike içerisinde işlem yapmak zorunda kalıyorlar. Bu süreçte en çok sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmamız ve taleplerini karşılamamız gerekiyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Dr. Fikret Şahin, kamuoyunda sıkça merak edilen sorulardan bir tanesi olan, virüse enfekte olan Suriyeli sığınmacı sayısını da komisyona sormasına rağmen cevap alamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu