GündemSiyaset

CHP’li Şahin Sağlıkçılar İçin Kanun Teklifi Verdiğini Açıkladı

CHP’li Şahin Sağlıkçılar İçin Kanun Teklifi Verdiğini Açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesine yönelik kanun teklifi verdiğini açıkladı.

Kanun Teklifi Verdiğini Açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesine yönelik kanun teklifi verdiğini açıkladı. Milletvekili Şahin’in konuyla ilgili açıklamasına göre “Teklifle, 3600 olan doktorların ek göstergeleri 5300’e; 3000 olan hemşire ve sağlık memurları gibi lisansiyerlerin ek göstergeleri 3600’e; 2200 olan yükseköğrenim gören diğer sağlık çalışanlarının ek göstergeleri 3600’e ve 1500 olan diğer sağlık çalışanlarının ek göstergeleri 2300’e çıkarılıyor. ” diye kaydedildi.

 “Alkış Yetmez”

Milletvekili Fikret Şahin, “ Sağlık çalışanlarımız pandemi öncesi ağır iş yüklerinden dolayı defalarca ek gösterge talebinde bulunmuşlardır. Normal şartlarda iş yükleri fazla olan sağlık çalışanlarımız, Covid-19 pandemisiyle birlikte daha ağır iş yüküyle karşı karşıya kalmışlardır. Sağlık çalışanlarımızın böylesine zorlu bir dönemde düşük ücretler almamaları ve emekliliklerinde insani koşullarda maaş almalarını sağlamak, sağlık sektöründe çalışma barışını artıracak ve sağlıkçılarımıza verilen önem somut olarak gösterilmiş olacaktır. Bu açıdan sağlık çalışanlarımızın özlük haklarında herhangi bir ayrım yapılmaksızın kapsayıcı ve bütüncül bir iyileştirme yapılması gereklidir. Sağlıkçılarımızı sadece alkışlamak yetmez, onların yaşam koşullarını da acilen düzeltmeliyiz.” dedi.

 “Dengeli Bir Yapı Kurulmalı”

TBMM Genel Kurulu Bütçe Görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı konuşmasında 130 bine yakın sağlık çalışanının Covid-19’a yakalandığını, 225 sağlıkçının ise yaşamlarını yitirdiğini açıkladığını söyleyen Şahin, “ Covid-19 bilançosu ülkemizde ağırlaşmaya devam ediyor. Artık neredeyse her gün bir sağlık çalışanımızın hayatını kaybettiğini duyuyoruz. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyecek böylesine bir düzenleme, hem sağlık çalışanlarımıza önceden verilen sözlerin tutulmasını sağlayacak hem de salgın döneminde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza minnet borcumuzun bir nebze de olsa yerine getirilmesini sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu