GündemSiyaset

CHP’li ŞAHİN; “Srebrenitsa’da Yapılanları Unutmayacağız!”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Sırp Birliklerinin 1995 yılında 8 binden fazla Boşnak sivili öldürdüğü Srebrenitsa Soykırımı için bir anma mesajı yayımladı.

 

Srebrenitsa Soykırımının Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi olduğunun altını çizen Milletvekili Fikret ŞAHİN, ‘’ Çok kısa bir zaman içerisinde 8 bin 372 Boşnak kardeşimizin zalimce katledildikleri bu soykırım, sadece kurbanların ailelerinin değil, tüm Boşnak ulusunun en derin yarası olarak kabul edilmektedir. Üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen, Sbrebrenitsa’nın acısı hiç azalmamıştır. Bizler de bugün her zaman olduğu gibi Boşnak kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor ve yanlarında olmaya devam ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa’da yaşananların büyük ihmaller sonucu ortaya çıktığını ve bunun bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Şahin şunları söyledi; ‘’ Sömürgeciler, emperyalistler ve onların iş birlikçileri söyledikleri tüm ilkeleri sadece kendi menfaatleri için koyuyor ve koruyor. Onların barış ve hoşgörü dedikleri, insan hakları dedikleri, özgürlük dedikleri tüm ilkeler Saraybosna’da, Srebrenitsa’da, Mostar’da toprağın altına gömüldü. Bu soykırım asla unutulmamalı ve gelecek nesillere anlatılmalıdır. Bu katliamdan her iki kardeş ülkenin gençleri ve çocukları üstüne düşen dersleri çıkarmalıdır. Bu vesileyle, Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan tüm şehitlerimizi yad ediyor, tüm Bosnalı kardeşlerimize ve ailelerine sabır diliyorum. Büyük devlet adamı Aliya İzzet Begoviç’in de söylediği gibi, ‘’ Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Fakat ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu