GündemEğitimSiyaset

CHP’li Şahin’den Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, Cumhuriyetimizin değerlerini, demokrasiyi ve çocuklarımıza yurttaş olmayı öğreten en kıymetli meslek sahipleri olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak amacıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ sözünü hatırlatarak, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamızda hayati öneme sahip olan öğretmenlerimizin hak ettiği değeri göremediğini vurguladı.

Milletimizin ve devletimizin varlığını sürdürebilmesi ve kalkınmasını sağlamak adına eğitimin en önemli unsur olduğunun altını çizen CHP’li Şahin; ‘’ Öğretmenlerimizin, günümüzde bir takım zorluklarla karşı karşıya olmalarına rağmen, gelecek nesiller için fedakârca çalıştıklarını görüyor olmak bizlerin gelecek adına umutlarını her daim canlı tutacaktır. Öğretmenlerimiz, toplumumuzun milli değerlerinin teminatıdır, yeni fikirlerin yol göstericileridir. Geleceğe kültürel değerlerimizi aktaracak olanlardır.’’ dedi.

CHP’li ŞAHİN sözlerine şu şekilde devam etti;

‘’Kendi toprağının ruhuyla büyüyen yeni, çağdaş ve güçlü bir nesil yetiştirmek adına medeniyetimizin yeniden inşasından, yeni fikirlerin karanlıkta kalmış tarafların aydınlatılmasından sorumlu olan öğretmenlerimiz; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’’ sözünde de ifade ettiği gibi geleceğimizin mimarlarıdır.
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlıkçı, çağdaş, laik ve bilimsel eğitim anlayışını benimseyen; sevgi, sabır ve emek ile yeni nesillerimizi yeşerten, büyük bir saygı ve sevgiyle yüreklerimizde yaşattığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu