GündemSiyaset

CHP’li Sarı Eğitim Sistemini Eleştirdi Çözüm Cumhuriyet Halk Partisi’nde Dedi

CHP’li Sarı Eğitim Sistemini Eleştirdi Çözüm Cumhuriyet Halk Partisi’nde Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı il binasında öğretmen atamaları ve eğitim öğretim sürecine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

CHP İl Binasında düzenlenen toplantı Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ile CHP’li üyelerin katılımı ile ayrıca gerçekleşti. Toplantıda İl Başkanı Serkan Sarı, covıd-19 salgın süreci ile birlikte yapılan uzaktan eğitimin sağlıklı yürütülemediğini söyledi.

“Okullarda Hizmetli Ve Hijyen Eksikliği”

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kaygıların oluştuğuna değinen Serkan Sarı okullarda ihtiyaç duyulan  101 bin yardımcı hizmet personelinin atanamadığını ve hijyen konusunun sıkıntı yaşattığını dile getirdi. Derslik ihtiyacına da dikkat çeken Sarı, 43bin 627 derslik ihtiyacı noktasında hala bir adım atılamadığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ayrıca eğitim için hazırlıklı olduğunu kaydetti.

“Eşit ve Nitelikli Eğitim İhtiyacı”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse eğitim için hazırlıklı diyen Sarı, parti politikalarına dikkat çekti. Bizim iktidarımız döneminde atanamayan öğretmen ayrıca kalmayacak dedi. Öğretmenler için meslek kanunu çıkartılacağına değinen Sarı , “toplumun geleceği eğitime bağlıdır. CHP iktidarı döneminde; rantı yandaşlara harcamak yerine ayrıca geleceğimize ayıracağımız kaynaklarla eğitimi tüm paydaşlarının ihtiyacı karşılayacaklar. Nitelikli eğitimle birlikte eşit ve ayrıca adil eğitim sistemi inşa edilecek” dedi. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu