GündemSiyaset

CHP’li Sarı’dan Öğretmenlere Destek

CHP’li Sarı’dan Öğretmenlere Destek

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, öğretmenlerin düzenlediği basın açıklamasına katılarak eğitimcilere destek verdi.

Öğretmenler, TBMM Genel Kurulu gündemindeki “Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı”sının geri çekilmesi için Türkiye’nin birçok yerinde eylem yaptılar. TBMM Genel Kurulu gündemine yarın getirilecek olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın geri çekilmesi için Türkiye’nin birçok yerinde eylem yapan öğretmenler teklifin özensiz, ihtiyaçları karşılamaktan uzak ve eksik olduğunu belirterek tasarının geri çekilmesini talep ettiler.

Öğretmenlerin Balıkesir’de düzenlediği eylemin adresi ise Ali Hikmetpaşa Meydanı oldu. Eğitim-Sen tarafından yapılan “Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı Geri Çekilsin” konulu basın açıklamasına CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da katılım göstererek eğitimcilere desteğini belirtti.

“ÖĞRETMENLER TASARIYI REDDEDİYOR”

Başkan Sarı yaptığı açıklamada, “AKP iktidarının her alan olduğu gibi eğitimcinin de karşısında ve dezavantajına olacak bir girişimi ile karşı karşıyayız. Öğretmenlerin talebi belli. Bu kanunun sunuluş biçimi ve yaratılan beklenti kimseyi tatmin etmiyor. O nedenle eğitimciler de haklarını ve taleplerini içermeyen bu kanun tasarısını reddederek geri çekilmesini istiyor. Hükümet de bu sese kulak vermeli ve öğretmenlerin taleplerini dikkat almalıdır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu