CHP’li Serkan Sarı; "Yoksulluğu Büyüttüler!"
CHP’li Serkan Sarı: "AKP, yoksulluğu yönetmiyor, artırıyor!"

CHP’li Serkan Sarı; “Yoksulluğu Büyüttüler!”
Türkiye’de yardıma muhtaç kişi sayısı 14 milyona ulaştı!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’de giderek derinleşen yoksulluğa dikkat çekti. Sarı, iktidarın yoksulluğu yönetmek yerine artırdığını belirterek, “Yoksulluk kader değil, AKP politikasıdır!” dedi.

“Yardıma Muhtaç Kişi Sayısı 14 Milyona Ulaştı!”
AK Parti’nin “yoksulluğu bitireceğiz” vaadiyle iktidara geldiğini ancak yoksulluğun katlanarak arttığını söyleyen Sarı, TÜİK verilerine de atıfta bulunarak şu çarpıcı rakamları paylaştı:
🔹 2019’da 10 milyon olan yardıma muhtaç vatandaş sayısı, 2024’te 14 milyona çıktı!
🔹 Son beş yılda 4 milyon kişi, yalnızca son bir yılda 2,5 milyon kişi daha yoksulluk sınırına düştü!
“Emekli Fitreye, Asgari Ücretli Ramazan Sofrasına Muhtaç!”
Sarı, vatandaşların Et ve Balık Kurumu önünde saatlerce ucuz et kuyruğunda beklediğini, emeklilerin fitreye muhtaç hale geldiğini, asgari ücretlilerin ise Ramazan sofrası kurabilmek için hesap yapmak zorunda bırakıldığını belirtti.

“Türkiye’ye Yoksulluğu Büyüten Değil, Bitiren Bir İktidar Lazım!”
Türkiye’nin bu tablodan kurtulabilmesi için yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Sarı, “Bu düzeni kuranlar, yoksulluğu bitiremez. Türkiye’nin ihtiyacı, yoksulluğu yöneten değil, bitiren bir iktidardır! O da CHP iktidarıdır!” diyerek sözlerini noktaladı.
Bülten
Baün Kampüs Seferleri Rahatlayacak mı ?