Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP’li vekiller Kazdağları’nda

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ile birlikte Kaz Dağlarında İncelemelerde Bulundu.

Kaz Dağları’nın Çamcı ve Hacıaslanlar köylerini ziyaret eden CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, bölge insanı ile bir araya gelerek Kaz Dağlarında yapılan katliamın yerel halka ve çevreye olan zararlarını incelediler. Ziyaretleri sırasında Çamcı ve Hacıaslanlar köylülerinden Kaz Dağları hakkında bilgiler alan CHP’li vekiller, bu katliama utanarak tanıklık ettiklerini ifade ederek köylülere, bu dağların korunması adına gerekli mücadelenin sürdürüleceğinin sözünü verdiler. Yapılan ziyaret çerçevesinde köylülerin düğünlerine katılarak onlar ile sohbet imkânı bulan CHP’li vekiller, Kaz Dağları gibi ülkemizin en önemli güzelliklerinden ve en fazla oksijen üreten bu coğrafyanın korunması adına yine işin CHP’ye düştüğünün altını çizerek; ‘’memleketimizin bitki örtüsünün zarar görmemesi, hem Türkiye hem de Dünya ekosisteminin bozulmaması için topraklarımızın siyanür gibi zehirli bir madde ile verimsiz hale getirilmesine müsaade etmeyecek ve bu işin peşini bırakmayacağız’’ dediler.

KAZ DAĞLARI HEPİMİZİN!

Büyük bir ekosisteme sahip olan bölgede yapılan ağaç kesim işlemlerinin yaban hayatın dengesini bozduğunu ve bölgede bir takım yabani hayvanların çevre köylere 500 metre mesafeye kadar yakınlaştığının bilgisini veren Çamcı ve Hacıaslanlar köyü sakinleri, yapılan madencilik faaliyetlerinin durdurulmasını, aksi takdirde bölgedeki yaban hayatın, su kaynaklarının ve bitki örtüsünün önemli derecede zarar göreceğini vurguladılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ve Balıkesir Milletvekili ŞAHİN, bölge halkının ileriki dönemlerde özellikle işledikleri tarları sulayacak ve içme suyu olarak kullanılacak temiz su kaynağı bulmakta zorlanacaklarının altını çizerek; ‘’ öncelikle bölge milletvekilleri olmak üzere tüm siyasi partilerden siyaset üstü bir duruş bekliyoruz; ülkemizin akciğerleri olan bu cennet coğrafyayı hep birlikte korumayı talep ediyoruz. Kaz dağları hepimizin diyoruz.’’ İfadelerini kullandılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu