Görüntülü Haberler

CHP’Lİ YILMAZ “TAM BİR SKANDAL”

CHP Karesi Meclis Üyesi Savaş Yılmaz Ece Amca Yaşlı Bakım Evi’nde yaşanan olaylarla ilgili ilçe başkanlığında bir basın açıklaması yaptı.

“Sosyal Belediyeciliğin birçok temel unsuru bulunmasına rağmen en önemli görevlerinden bir tanesi de yaşlılara ve bakıma muhtaç kişilere sahip çıkılması ve onlara en iyi bakım desteğinin vermesidir. Verilen hizmetin değeri ne kadar önemli ise bu işin takibini gerçekleştirmek de bir o kadar önemlidir.”

Balıkesir sınırlarında yer alan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olan yaşlı bakım evlerinden Ece Amca Yaşlı Bakımevinde vahim diye adlandırabileceğimiz bir olayı öğrenmiş durumdayız. Ece Amca yaşlı bakım evi 40 kişi kapasitede olan ve şu an için 16 – 17 kişiye hizmet veren sosyal destek merkezidir. Burada yaşanan bazı şikayetler üzerine bizler Altıeylül ve Karesi Meclis Üyesi arkadaşlarımız ile araştırmalar gerçekleştirdik. Araştırmalar sonucunda öğrendiklerimiz deyim yerinde ise tam bir skandaldır. Bu yaşlı bakım evinde çalışan 2 memur, kurumdan ücretsiz yararlanma hakkı sunulan kişilerden, elden para almakta ve karşılığında herhangi bir makbuz dekont v.b evrak sunmamaktadır. Para alma süreci ise 2 yıldan bu yana olduğu belirtilmektedir. Memurlar alınan bu ücretin, onların bakımı için verildiğini söylemek ile birlikte belediye kasasına da bu ücretten herhangi bir geçiş olmamıştır. Bu durum yetkililer tarafından belirtilmektedir. Ayrıca mağdur olan vatandaşımızı dinledikçe durum daha da vahim bir halde olduğunu öğrenmiş olduk. Burada yaşayan yaşlılarımızdan “ Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde para yok ondan dolayı sizlere yemek çıkartamayız” diyerek bu kişilerden düzenli olarak zeytinyağı v.b erzakların talep edildiğini öğrendik. Halbuki yaşlı bakım evlerine yemek tedariği aşevlerinden sağlanmaktadır. Bu neden ile böyle bir ihtiyaç olması da söz konusu değildir. Bu olayın araştırılması ile birlikte memurlardan bir tanesi telaşa kapılarak daha da korkunç diyebileceğimiz bir vakayı gerçekleştirmiştir. Bakım gören vatandaşın yakınına cebinden para vererek “ Yarın bunu bakım gören kişi adına masraflar için bakım merkezine bağış sunuyorum” diyerek teslim et dediği öğrenilmiştir.

Bu vicdansızlık bu kadar ile de bitmiyor. İnsanların yaşları ilerledikçe bağışıklığı düşmektedir. Bu neden ile sağlıklı ve daha iyi bir ortamda hizmet sunulması gerekmektedir. Yine aynı bakım evinde yaşlıların hortum ile soğuk sula personeller tarafından yıkandığını da bu süreçte öğrenmiş bulunmaktayız. Soğuk havalarda yaşlılara bu şekilde davranılması, hassas oldukları ve bakıma muhtaç olduğu bilindiği halde soğuk su ile yıkanılmasının vicdanen açıklanacak hiçbir durumu yoktur. Yaşanan bu olay tam anlamı ile eziyet ve işkencedir. Bu şekilde davranılmasının sebebi o insanların ahlaksızca istediği parayı vermemesinden mi kaynaklanmaktadır? Bu durum merak konusudur. Yaşanan bu olaylar vicdanımızı derinden etkilemiştir. Ece Amca Yaşlı Bakım Evinde bu memurların yaşlılara bakmak gibi bir derdi olmadığı, şahsı adına usulsüzce para geçirdiği de ortadadır. Bu konu ile ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş ve durum aktarılmıştır. Bu konu hakkında soruşturma başlatılmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi takibinde olan bu sürecin titizlikle yürütülmesi elzemdir. Geliri olmayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımızdan haksız ve usulsüzce para isteyen bu kişilerin memuriyetten men edilmesi ve bu sürecin kamuoyu ile paylaşılarak vicdanların rahatlatılması gerekmektedir.

Yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler toplum vicdanını derinden etkileyen temel faktörlerdendir. Bu neden ile bakım merkezlerinde hizmetlerin takibi oldukça önemlidir. Yaşanan bu olayların bir daha gerçekleşmemesi için emsal oluşturacak en ağır cezanın verilmesi şarttır. Gelinen bu süreçte bu konun ve bu merkezlerde en iyi hizmetin verilmesi için bizlerde süreci yakından takip edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığı ve Meclis Üyeleri olarak bundan böyle yaşlı bakım merkezlerine rutin ziyaretlerde bulunarak bu merkezlerin takibini yakından gerçekleştireceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu