GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’NİN LİSTESİ ŞAŞIRTACAK MI?

CHP Balıkesir milletvekili aday listesi CHP 27. dönem milletvekili adayları merak ediliyor.

CHP Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olarak açıklamasının ardından 27. Dönem milletvekili aday listesini belirlemek üzere parti meclisi 600 adayı belirledi. CHP 2018 milletvekili aday listesinde kimler var? CHP 27. dönem Balıkesir milletvekili aday listeside Balıkesir’de en çok merak edilenler arasında.

AHMET AKIN MERAK EDİLİYOR

27. dönem CHP milletvekili adayları listesi merak ediliyor.24 Haziran seçimlerinde CHP’nin milletvekili aday listesinde yer alacak milletvekili adayları arasında Balıkesir Milletvekili sayısı 3.Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Ahmet Akın. En çok merak edilen bir diğer konu ise ;partisinden istifa ederek İyi Parti’ye geçen 15 vekil arasında olan Ahmet Akın.Akın, yeniden yuvaya döndü ancak listede olacak mı?CHP nin Balıkesir vekil aday lisetesinde Ahmet Akın’ın yer alıp almayacağı en çok merak edilenler arasında. Seçimlere sayılı günler kala partiler milletvekili adaylarını hazırladı. MHP milletvekili aday listesini açıklayan ilk parti oldu. CHP’li seçmenler şimdi CHP milletvekili adaylarının kimlerden oluştuğunu merak ediyor.

TÜZÜĞE GÖRE PARTİ MECLİSİNDE BELİRLENECEK

CHP Tüzüğü’ne göre milletvekili adaylarının PM’den onay alması gerekiyor.Dün toplanan parti meclisinde CHP’nin 600 vekili belirleme oylaması gerçekleşti. Çeşitli haber kaynaklarından derlenen habere gre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir önceki seçimde olduğu gibi yine İzmir’den aday olurken, Eski genel başkan Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise memleketi Antalya’dan aday olarak listeye girecek. CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir, Eskişehir gibi şehirler hangi adayların gösterileceği merak ediliyor. Aday tanıtımı 24 Mayıs’ta. Seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarında son aşamaya gelen CHP, belirlediği milletvekili adaylarının tanıtımını gelecek hafta yapacak. Seçim bildirgesini 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium’da yapacak ana muhalefet partisi, milletvekili adaylarını da kamuoyuna tanıtacak. Tanıtım sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adaylarıyla basına kapalı bir toplantı yapması bekleniyor.

CHP MEYDANLARA 25 MAYIS’TA İNECEK

CHP aday listelerini açıkladıktan sonra 24 Mayıs’ta seçim bildirgesini açıklayacak ve Kılıçdaroğlu 25 Mayıs itibariyle alanlara inecek. 15 civarında miting yapması beklenen CHP lideri daha çok 16 Nisan referandumu öncesindeki gibi STK’lar ve vatandaşlarla buluşacağı organizasyonlara katılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu