Görüntülü Haberler

CHP’ye Fiili Saldırı İddiası

CHP’ye Fiili Saldırı İddiası

Balıkesir CHP İl Başkanı Sarı fiili saldırıyı yapan şahsa yönelik “Atatürkçüyüm Diye Başladı Süleymancıyım Diye Nara Attı, Allahuekberle Tamamladı” sözlerine dikkat çekti. Konuşmasında “Düşmanlık dili fayda sağlamaz “diyerek, siyasi parti temsilcilerine de gönderme yaptı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı parti il başkanlığı binasında meydana gelen filli saldırı iddiasına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı partide fiili saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.Dün parti binasında konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Serkan Sarı olayın yaklaşık 1 saat sürdüğünü ifade etti. CHP’li Hüseyin Yenitürk, Erden Köybaşı, Aydın Yarmaz ve Gökhan Bayar da toplantıda yer aldı.

SİYASİLERDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

Yaşanan saldırı sonrası geçmiş olsun dileklerini ileten siyasi parti teşkilatların da teşekkür eden Başkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Gelecek partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi il yöneticileri ve bazı teşkilat mensupları tarafından arandığını dile getirdi. Sarı henüz saldırganın eyleminin sebebine yönelik emniyet tarafından herhangi bir bilgi gelmediğini ifade ederek olayla ilgili şunları kaydetti:

TALİHSİZ BİR OLAY YAŞANDI

“Saldırgan fiili olarak saldırıda bulundu. Bunun yanında partimizin levhasında bulunan birkaç harfi de sökmeye çalışmış dışarda görmüşsünüzdür. Tam o esnada polis memuru arkadaşlar gelerek şahsı tuttular. O arada saldırgan sürekli farklı şeyler söylüyordu. Ben Atatürkçüyüm diye başladı ziyaretin başında sonunda ben Süleymancıyım Allahuekber naraları döndü kapının önünde. Böylesine talihsiz bir olay yaşandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Biz kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hukuki işlemin başlatılması adına girişimlerimiz oldu.Şu an da şahıs gözaltında. Bize şehir dışından geldiğine yönelik bir bilgi geldi ve tıbbi anlamda psikolojik sorunları olduğuna ilişkin bir görüntüsü var. Ancak tespit edilmiş kayıtlı bir rahatsızlığı da yok.Sağlık raporu yokmuş. Kanaatimce ilgili kontrolleri yapılacaktır.

 

POLİSLERİ GÖRÜNCE DEĞİŞTİ

Polis arkadaşlar gelince işler bir anda değişti. Ben arkadaşlardan şikayetçiyim beni darp ettiler. Kamera kayıtlarına bakın. Bunlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum gibi tavırlar sergileyerek bir anda çok aklı selim bir havaya dönüp bize dair bir şeye çevirdi durumu.

RASTEGELE Mİ YOKSA DEĞİL Mİ BELLİ OLACAK

Yani bu sürecin amacı neydi hedef neydi rastgele bir durum mu yapılan incelemeler sonunda belli olacak. Ama böyle şehir dışından gelen hiç tanımadığımız birinin 3. Katta bulunan Refah Partisi İl Başkanı’nı bulması il başkanına yönelik böyle bir eyleme teşebbüs etmesi de çok fazla tesadüfü içeriyor olur herhalde. Şayet şahsın ekonomik sorunları varsa o anlamda da sokaktaki vatandaşın çaresizliğini sembolize eden bir durumdur.

TAKİPSİZ BIRAKILMASI DA BİR SORU İŞARETİ

Eğer tıbbi bir sorun varsa bugüne kadar bu şahsa destek olunamamış olması bu anlamda yalnız bırakılmış olması da yine ayrı bir soru işaretidir. Balıkesir’de gün içerisinde benzer birkaç saldırıya daha da sebep olduğu söyleniyor gün içerisinde. Bu şahsın takipsiz bırakılması da farklı bir soru işareti. Sonuç itibari ile AKP iktidarının içerisinde yaşatmış olduğu kin ve nefret dilinin düşmanlık dilinin sonucu olarak da bu şekilde il başkanlıkları temsil noktalarımıza saldırılar olabileceği kaygısını hep birlikte yaşıyoruz.

DÜŞMANLIK DİLİNDEN FAYDA YOK

Toplumun öncelikle acilen bu kin nefret dilinden kurtularak sevgi dili ile yaşayabilme idealleri ile yeniden toplumsal bütünlüğü sağlamak itibari ile siyasi parti liderlerinin acilen bu bütünleşme için çağrıda bulunması gerekiyor. Düşmanlık dilinin fayda sağlamadığını hep birlikte görüyoruz.

HÜKÜMET SAHİP ÇIKSIN

Sokakta olan zorda olan aç olan insanlara da arzu ediyoruz ki hükümet tarafından sahip çıkılmalı. Şayet ekonomik sıkıntıları varsa da bu sıkıntıların yalnız bırakılarak sokakta kendi başına çözüm üretme durumuna bırakılma tutumunda da vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şu an da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz bu ve benzeri olayların artacağı kaygısı bizleri de kaygılandırıyor. İstiyoruz ki toplum da bu şekilde olan herkese devlet sahip çıksın. Hükümetin bu konuda mağdur ekonomik sıkıntısı olan vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarının acilen karşılanması için gerekli tedbirleri önlemleri alsın.

BİZ TAVİZ VERMEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yaşanan olayda İl Başkanlığı odasında kendimi ve personel arkadaşlarımı korumak adına kilitlenme zorunluluğunda kaldım. Burası ana muhalefet partisinin binası. Burası CHP. Bu partinin kurumsal kimliği ve temsil ettiği bir misyonu vardır. Biz burada bu misyon doğrultusunda hizmet etmeye, halkımızın taleplerine sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Yapılan fiillerin içeriği ne olursa olsun bizim birlikteliğimizden inancımızdan asla taviz vermeyeceğimizi de bir daha altını çizmek isterim.”Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu