Gündem

Çiçek Bakımı İçin Pratik Bilgiler

Çiçek Bakımı Püf Noktaları Çiçekler ilgi, bakım ve sevgi isterler. Bahçelerimizi, odalarımızı ve balkonlarımızı süsleyen çiçeklerimiz hep açsın ve sağlıklı olsun isteriz. Evlerinizdeki ve bahçelerinizdeki çiçekleriniz için kullanabileceğiniz çok basit birkaç pratik bilgiyi sizlere derledik.

ÇİÇEK BAKIMI PÜF NOKTALARI

Çiçek Bakımı Püf Noktaları Çiçek bahardır, tazeliktir, can bulmaktır. Çiçek bakmak bir eser inşa etmektir ve baktıkça eserinize, mutlu olmaktır. Onlara bekledikleri ilgiyi vermemiz gerekir, ancak o zaman coşarlar. Peki çiçeklere sevgimizi verdik yeter mi? Hayır tabii ki. Bir de bakımı var bu işin. Sadece sulamak, yeri geldiğinde gübre vermek, saksı. Ufak tefek, evde bile hazırlayabileceğiniz pratik bilgilerle en bakımlı ve sağlıklı çiçeklere sahip olabilirsiniz diyoruz. Çiçekleriniz için; haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün. Bakın bakalım nasıl bir sonuç alıyorsunuz.

beyaz gül

Gülleriniz boyunlarını bükerse ilk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

Saksı çiçekleriniz için sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yok edersiniz. Yazlık evinizin bahçesi için de şöminenin ya da barbekünün külleri çok işe yarayabilir. Kül gübre olarak kullanıldığında çok faydalı. Ayrıca bir diğer özelliği karıncaları çiçeklere yaklaştırmaması.

Ev çiçeklerinde bitkilerin sıkça yer değiştirmesi son derece sakıncalı. Bitkileri yerleştirirken uzun süre kalabileceği yer düşünülmelidir.Saksı değişimi yapacak iseniz yeni saksınızı öncesinde mutlaka temizleyip havalandırın. (Behice Ana)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu