Köşe Yazıları

ÇİÇEK KOKULARI VE ŞİİR

Bir kucak dolusu kır çiçeğinde buluşmak ister insan. Mis kokuların zarafetinde, renklerin letafetinde, şarkıların musikisinde hissiyata varırız. Canımıza gıda, ruhumuza şifa, gönlümüze vefa paketini hediye etmek isteriz kendimizce. Katmer katmer hasret birikir bir katre tebessümde. Hayallerimize vurulan fırça darbelerinin yorgunluğu tuvalimize yansır sanki. Sihirli bir değnek olsa elimizde anca bu kadar güzelleşirdi hülyamız. Günbatımının şairane yanı alev alev salınır parmak uçlarımızda. Hüzün girdaplarında savrulan bir buket gözyaşı nasıl da kenetlenir kaderden yana. Kader ile keder arasında bir seçim yaparcasına doğru anahtarı bulmak ister insanoğlu.

Kan revan içinde kalan terk edilmiş hayaller nasıl da ıssızlığa bürünür kelimeler göç edince. Hasbıhâl etmek isteyen yirmi dokuz harf nasıl da kıpraşır durur, sanırsınız ki alfabe çıldırdı. Mutluluk elbisesi giyen kelimelerin eteklerinden sevinç dökülür. Tane tane dillenir duygular. Hırçın dalgaları andıran deli yüreğimiz inişli çıkışlı yollardan sürpriz yapar ansızın. Seksek oynamanın huzuru, körebe oynamanın heyecanı, saklambaç oyununun masumiyeti nasıl da sobeler bizi çocukça. Hayat da bazen üzücü haberlerle sobeler aslında ruh dünyamızı, an gelir ebe oluruz yaşam oyununda. Kımıl kımıl kımıldayan, aşka susayıp da aşkla yanan, yaşama sevincini yitirmeyen, asla pes etmeyen dudaklar her daim sevgi öpücüğüyle öpülmek ister.

Bir avuç kahkahanın gamzesinde kaybolmak ister. Nasıl da mutluluktan coşar kalırız. Ateşten gömlek giyercesine can suyunun hararetinde kucaklaşır kelimeler. Şiir saatinde nostalji demlenir, demini alan muhabbet kıvamına bürünür tabiatta ne varsa. Menekşe düşlerdeki meneviş gözlere sevdalanır edebiyat. Bir sepet petunya çiçeğine nağmeler yağdırır arı kuşu. Bir kucak dolusu kır çiçeğinde buluşmak, iki satır şiirde boğulmak ister âdemoğlu. Yüreğinizden çiçek kokuları, ilkbahar pırıltıları, şiir ilhamı asla yok olmasın.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu