Gündemİlçe Haberleri

Çiftçilere mısır semineri

İvrindi Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin üretimde daha bilinçli olması, günümüz şartlarında girdi masraflarının azami düşürülmesi, hatalı uygulamalardan kaçınılması nedeniyle Topuzlar Mahallesi çiftçilerimizin isteği üzerine ‘’Mısır yetiştiriciliği ‘’ semineri düzenledik.

Bölgemizde slajlık mısır yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapılması, hayvancılıkta girdilerin düşürülmesi, süt verimini arttırması bakımından önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle çiftçilerimizin silajlık mısır yetiştiriciliğinde hatalı yapılan uygulamalar, gübreleme ve sulama dikkat edilmesi gereken dönemler, bölgemiz iklim koşulları ve kullanma amacına göre hangi çeşitlerin seçilmesi gerektiği gibi merak edilen konularda bilgilendirme yapılmıştır.

İvrindi Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin KOYUN, Topuzlar mahallesi muhtarı ve odamız delegesinin de katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıya köy halkımızın da yoğun ilgi göstermesinin güzel olduğunu, diğer mahallelerimizden de talepler gelmesi halinde bu tür seminerlerin devam edeceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu