Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Çocuk Gelişiminde Tiyatro

Tiyatro izlemenin çocuk gelişimine oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İşte çocuk gelişiminde tiyatro etkileri…

 

Çocuk Gelişiminde Tiyatro

Ebeveynler olarak, elimizden geldiğince çocuklarımızı tiyatroya götürmeliyiz. Bunu yaparken de çocuğu tiyatroya götürmenin sadece eğlenceli bir aktivite olduğunu düşünmemeli tiyatro izlemenin çocuk gelişimi üzerinde oldukça etkili olduğunu bilmeliyiz. İşte Çocuk Gelişiminde Tiyatro’nun etkileri..

 

1- Tiyatro çocuğunuzun sosyal becerilerini geliştirir

Hikayeler, çocukların duygularını öğrenmesi ve anlaması için güvenli bir yoldur ve hikayeler sayesinde çocuklar, genellikle öğrenmeleri oldukça zor olan empatiyi öğrenmeye başlamaktadır. Tiyatroda hikaye anlatımı, çocukları hikaye kitaplarını okumaktan daha etkili bir şekilde duygulara maruz bırakmaktadır. Çocuklara aşk, arkadaşlık, zorbalık, şiddet veya ölüm deneyimi gibi gerçek hayatta yaşamamış olabilecekleri duyguları eğlenceli, güvenli bir ortamda ve sonuçsuz olarak sunarak dramatik ve üzücü sorunları hayata geçirmektedir.

 

2- Tiyatro çocuğunuzun yaşam becerilerini geliştirir

Bir çocuk tiyatro gösterisine katıldığında, bu deneyim onun hayal gücünü büyük ölçüde genişletmektedir. Yaratıcılıklarını artırabilir, onları harika bir okuryazarlıkla tanıştırabilir ve tarihsel bilgilerini geliştirir.

 

3- Tiyatro, çocuğunuzla zor konuları tartışma fırsatını yakalamanızı sağlar

Bazı çocuklar belirli şeyler hakkında konuşmakta zorlanabilirler, genellikle tartışmak için bir konuyu gündeme getirmenin bir yolunu bulmakta zorlanırlar. Çocukları farklı ve muhtemelen zor hikaye dizilerine maruz bırakarak, az önce izledikleri şey hakkında konuşarak o konuyla ilgili duygularını veya endişelerini ifade etmesi için bir konuşma başlangıç ​​noktası oluşturur. Ayrıca başka türlü olabilecek konular hakkında yeni tartışmalara yol açarsınız.

 

4- Tiyatro, çocuğunuzun dil becerilerini geliştirir

Tiyatro tamamen hikaye anlatmakla ilgilidir. Ayrıca hikaye anlatımı, bir çocuğun iletişim ve dil becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Çocuğunuzu tiyatro gösterileri ile tanıştırmak, onun daha iyi iletişim kurmasına kesinlikle yardımcı olur.

 

5- Tiyatro çocuğunuzun aile bağını ve ilişkilerini geliştirir

Çocuğunuzu canlı bir gösteriye, oyuna ya da müzikale götürmeniz fark etmez. Tiyatro gezisi günlük hayattan uzakta harika bir aile etkinliği olabilir, birebir mükemmel zaman geçirebilirsiniz. Kahkahaları paylaşırken ve birlikte yeni bir şey deneyimlerken bağ kurun ve ilişkiler geliştirin.

 

6- Gerçek dünyadan sağlıklı bir kaçış sağlar

Çocuğunuz hangi yaşta olursa olsun, hepsinin o gün için sakinleşmek ve kendi zorluklarından kaçmak için zamana ihtiyacı vardır. Ayrıca çocuğunuzu tiyatroya götürdüğünüzde ise bunu ona en sağlıklı yoldan sağlamış olursunuz.

 

7- Teknolojiye bir ara vermenizi sağlar

Hepimizin bize gerçek olanı hatırlatan, hayata bir kamera merceğinden bakmak yerine gözlerimizle ve zihnimizle fotoğraf çekmeyi hatırlatan teknolojiye ara vermeye ihtiyacı var. Daha büyük çocuklar/gençler için teknolojiye ara vermek öz-değeri artırmaya da yardımcı olur. Bununla birlikte gerçek hayattaki insanları görmek onlara filtrelenmeden ve düzenlenmeden bakmak iyi gelir…

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu