Gündemİlçe Haberleri

COCUK İSTİSMARI VE KADINA ŞİDDET

Kadına yönelik şiddet ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Bandırma da düzenlediği yürüyüşle konuya dikkat çekmeye çalıştı.

Yürüyüşe CHP geçmiş dönem milletvekili Mehmet Tüm’de katılarak destek verdi.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sokakta oynaması gereken Eylül’ü yatakta uyuması gereken Leyla’yı cemaat yurtlarında okumak için uğraşan öğrenciyi koruyamadınız.” denildi. Açıklamanın devamında hükumete yüklenen Dernek ifadelerinde şunlara yer verdi. “Çocuklarımıza gelecek planları yapmak yerine sokakta nasıl koruyacağız diye düşünür olduk. Devlet büyükleri olarak büyüklük yapıp küçük çocuklarımıza sahip çıkmadınız onları ne açlıktan ne tecavüzden ne istismardan ne de şiddetten koruyabildiniz. Aladağ’da 11 evladımız canlı canlı yanarken siz sadece milli eğitim müdürüne kınama yangın tatbikat raporunun sahtesini hazırlayan 2 memura da 1 günlük maaş kesinti cezası vermekle kaldınız.

İstanbul’daki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne beş ayda 38’i 15 yaşın altında olmak üzere 18 yaşından küçük 115 çocuğun hamile olarak geldiğini ve suçun gerekli yerlere bildiriminin yapılmadığını tespit edip şikayette bulunan sosyal hizmet uzmanı sürgün etmekle kalmadınız, birde üstüne hakkında soruşturma açtınız. Ensar vakfında 45 çocuğumuz tacize uğradığında Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, skandalın yaşandığı Ensar Vakfı’nın incelenmesi taleplerini “bunun bir kere yaşanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diyerek reddettiniz. Halkı ayrıştıran politikalardan derhal vazgeçmeli halkı kucaklayıcı demokratik bir ülke olma yolunda atılması gereken adımların acilen atılmasını bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu