GündemKöşe Yazıları

Çocuk Köyü’ne ne yaptınız?

Balıkesir’de çocukları olanlar bilirler Çocuk Köyü’nü. Emniyet Müdürlüğü arkasında. Avlu Balıkesir’in yanında. 6 yaşındaki kızım en güzel zamanlarından birini orada geçirir.

Ayda en az bir kere götürmeye çalışırız. Yaz olduğu için Akçay’da kaldı tatil süresince. Yani 3-4 aydır gidemedi Çocuk Köyü’ne.

Hadi haftaiçi işler bitince kızımı kolundan tuttum Çocuk Köyüne götürdüm. Keşke götürmez olsaydım. İçerisi havasız ve korkunç bir koku var. Bunun yanında oyuncakların bazıları indirilmiş. Bunu da geçtim kullanılan oyuncaklar ise tehlike saçıyor. Sökülmüş, yırtılmış, yumuşak korumalar kopmuş, her yanından demirler fırlıyor. Yerdeki kaplamaların bazıları bile çıkmış. Tam bir bakımsızlık abidesi olmuş çocuk köyü.

Kızım zarar görmesin diye peşinden koştum durdum. Üstelikte oyuncaklar ve yerler hiç temizlenmiyor gibi pis. Yani Çocuk Köyü değil, Çocuk Hasta Etme Köyü olmuş.

Bir sene önceki Çocuk Köyü gözümün önünde. Her yerde çalışan cıvıl cıvıl kızlar çocuklarla ilgileniyor, takip ediyor, hatta sizin yerinize çocukları oynatıyordu. Şimdi ise içeride bir tane bile görevli yok.

Sanırım Büyükşehir ya kızları kovdu yada Türkiye’nin örnek projelerinden olan Çocuk Köyü’nü gözden çıkarttı. Ki Çocuk Köyü’nden yalnızca Balıkesirliler değil, çevre illerden gelen misafirlerde yararlanıyor. Yani Balıkesir^’in turizm yüzlerinden biri. Neden bu hale geldi bilemiyorum ama olmamış.

Eğer burada görevli barındırmayacak yada bu büyük yatırımımın bakımını yapmayacaksınız kapatın Çocuk Köyü’nü. Allah korusun bir çocuğa o koruması fırlayan demirler denk gelirse bunun altından kalkamazsınız.

Dediğim gibi Büyükşehir’e çağrımdır ya Çocuk Köyü’nü bakımlı, temiz ve güvenli eski haline getirin yada kapatın gitsin. O kadar yatırımı çöpe atın.

Sağlıcakla kalın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu