GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

Çocuk tacizlerine heykelli mesaj

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde çalışmalarını yürüten heykel sanatçısı Güler Güngör, çocuk tacizlerine dikkat çekmek için yaptığı ‘Bedenime dokunma-saklan çocuğum’ adını verdiği heykeli Ayvalık Necmi Komili İlk Okulu’na hediye etti.

Ayvalık’ta özel bir sanat evinin davetlisi olarak ilçeye gelen ve çalışmalarını burada sürdüren heykel sanatçısı Güler Güngör, çocuk tacizlerine dikkat çekmek için yaptığı heykeli öğrencilere hediye etti. Ayvalık Necmi Komili İlk Okulu’na heykelini hediye eden Güngör, açılışta yaptığı konuşmada çocuk tacizlerinin dünyanın kanayan yaralarından biri olduğunu söyledi.

Bu tür çalışmaları sürdürmek istediğini ifade eden Güngör, “Güzel bir açılış oldu. Çocukların heykele dokunmaları beni çok ilgilendiriyor. Dokunup onlar için ne ifade ettiğini belirtmeleri, büyüklerden daha çok kavradılar. Çocukların algılarının açık olması ve bunu algılamaları ben umutlandırdı. Bir misyon yüklenmek istedim ve bir sanatçı olarak tekrar heyecanlanıp umutlandım ve bundan sonra okullara bu heykellerimi yerleştirmeyi planlıyorum. Bu benim misyonum olsun. Heykel yoluyla bu konuda böyle bir anlatımla büyüklerin dikkatine, çocukların kendi bedenlerini koruma bilinci ve gücünü geliştirebilirsem gerçekten üstüme düşen, sanatçı kimliğime ve kendime saygı duyabileceğim ve insan olarak huzur bulacağım bir duyguyu yaşatacak bana. Yolumu çizdim. Buna devam edeceğim.” Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu