GündemDünyadan HaberlerEğitim

Çocuklar Doğayı Doğadan Tasarımlar Projesiyle Keşfediyor

Çocuklar Doğayı Doğadan Tasarımlar Projesiyle Keşfediyor

Sıdıka Sami Kula Anaokulu öğretmeni Feray Korkmaz öğrencilerinin Doğadan Tasarımlar e Twining projesi ile çevre bilinci kazandıklarını söyledi.

Çevre Bilinci Kazanıyorlar

Sıdıka Sami Kula Anaokulu öğrencileri Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş topluluk olan eTwinning projesi kapsamında Türkiye, Azerbeycan ve ayrıca Romanya’da ki okullar ile birlikte kurulan Doğadan Tasarımlar projesinde. Öğrenciler bu proje ile çevre bilinci kazanarak iş birliğine dayalı etkinlikler yapmayı öğreniyorlar.

 “Doğayı seven çocuklar yetiştirmek öncelikli hedefimiz”

Sıdıka Sami Kula Anaokulu öğretmeni Feray Korkmaz projeyle ilgili olarak öğrencilerin doğadaki materyalleri kullanmayı öğrendiklerini ve ayrıca yaratıcılıklarını geliştirip doğaya farklı bir gözle bakmalarını sağladığını söyledi. Ayrıca öğrenciler bu projeyle ortak planlanan etkinlikler ile başka şehir ve ülkelerde ki arkadaşları ile iletişime geçiyor. Proje kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Sıdıka Sami Kula Anaokulu öğretmeni Feray Korkmaz “Projemizde web 2.0 araçları kullanımı çocuklara öğretilerek verimli, güvenli bir internet kullanıcısı olmalarını teşvik ediyoruz. Korkmaz projenin Ocak ayında başladığını ve ayrıca Mayıs’ta öğrencilere katılım sertifikalarının verilerek son bulacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu