Gündem

Çocuklar Eğitici Oyuncaklarla Haklarını Öğrenecek

Çocuklar Eğitici Oyuncaklarla Haklarını Öğrenecek

Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bir hak eğitimi projesi olan “Çocuk Hakları Oyun Panosu” Avlu ve Atatürk Parkı içerisinde yer alan çocuk oyun alanlarına kazandırıldı.

AMAÇ ÇOK ÇOCUĞA ULAŞMAK

Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından,“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde güvence altına alınmış hakları interaktif bir oyuncak üzerinden öğretmeye ve sözleşmenin kâğıt üzerinde kalmamasını sağlamaya yönelik bir hak eğitimi projesi olan “Çocuk Hakları Oyun Panosu” Balıkesir’de mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için Avlu ve Atatürk Parkı içerisinde yer alan çocuk oyun alanlarına kazandırıldı.

EVRENSEL HAKLARI OYUN İLE ÖĞRETİYOR

Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çocukların haklarına dair bilgilerin geniş kitlelere yayılması ve suçun önlenmesinde kilit önem taşıyan oyun panosu; 6-12 yaş arası çocuklara, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi öğreten oyuncaklar bütünü olarak ele alınıyor. Yerleştirilen pano ile çocukların; yetişkinlerin kendileri adına aldıkları kararların yanlış olmaması için koruma sağlayan evrensel haklarını oyunlarla öğrenmesi ve onları toplumun katılımcı bireyleri haline getirmesi hedeflendi.

HER KÜPTE BİR HAK

Bahse konu oyun panosunda; çocukların ahşap küpleri manuel olarak çevirerek oynadıkları üçlü eşleştirme oyununda her kutu bir hakkı temsil ediyor ve kutuların üzerinde hakkı temsil eden bir grafik çizimi, hakkın açıklanması, evrensel insan hakları logosu ve eşleştirilmesi gereken hakkın adı yer alıyor.

BÜYÜKŞEHİR VE ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ’NE TEŞEKKÜR

Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Çakar konu ile ilgili, “Çocuklarımız her zaman yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye meraklıdır. Sürekli çevrelerindeki dünyaya olan ilgileri ve aktif keşif yapıları büyümelerinin bir parçasıdır. Bu özelliklerden yola çıkarak, eğitici oyuncaklar ile meraklarını tatmin etmelerine, etraflarındaki dünyayı keşfetmelerine ve haklarını öğrenerek çocukların gelişmelerini desteklemeyi sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı, Balıkesir Çocuk Hakları İl Komitesi’ne de gösterdikleri çabalardan dolayı tüm çocuklarımız adına teşekkür ederiz.” Diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu