GündemÇocukça

ÇOCUKLAR HAYAL ETTİKLERİ KENTLERİ RESMETTİLER

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızda Mimarlar Odası’nın düzenlediği resim yarışmasına katılan öğrenciler yer alıyor. Hayallerindeki kentleri anlatan çocukların eşsiz fikirlerine kulak vermeye hazır mısınız?

Şehirler hep yetişkinlerin istek ve ihtiyaçlarına göre dizayn ediliyor. Peki çocuklar bu konuda ne düşünüyor? Onlar nasıl bir kent istiyor? İşte bu soruyu Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi sordu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleneksel hale getirdikleri resim yarışmasında ‘Çocuk Dostu Kentler’ konusunu belirleyen Mimarlar Odası, çocuklara hayallerindeki kentleri sordu. Çocuklar ise bu hayallerini resmettiler.

Aysima Uslu: Ben 12 yaşındayım ve 6. Sınıfa gidiyorum. Çok güzel ve eğlenceli bir yarışmaydı. Resim yapmayı çok seviyorum. Konumuz da ‘Çocuk Dostu Kentler oldu. Ben çok mutluydum ve severek resim yaptım. Bunun için de herkese çok teşekkür ederim.  Bize de kentimiz için birşeyler düşünme fırsatı verdikleri için çok mutluyum.

Nurgül Kaya: Ben de arkadaşım gibi 12 yaşındayım ve 6. Sınıfa gidiyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Resim yapmak çok güzel Hayal ettiklerimizi resme yansıtıyoruz. Kendi dünyamızı resimlere  döküyoruz. Ben de diğer arkadaşlarım gibi hayalimdeki kentin resmini çizdim. Daha temiz ve güzel bir şehir düşlüyorum. Bunun yanı sıra herkesin mutlu olduğu bir kent istiyorum.

Dilanur Çalıştıran: 13 yaşındayım ve 7. Sınıfa gidiyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Ben şekerden evler, pamuk şekerden yolları olan mutlu ve güzel bir kent hayal ettim ve bunu yansıttım. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Bu nedenle çok mutlu oldum.  Bize de böyle bir şans verdikleri için çok teşekkür ediyorum.

Ada Pınar: Ben resmimde oyun alanları, parklar, çocuklar, kaydıraklar çizdim. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Hem eğlenceli hem de güzel bir aktiviteydi. Bize destek olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bence şehirleri çocuklar planlasa herşey çok daha güzel olur. Çünkü şehirler ancak çocukların düşünceleriyle güzelleşir.

Can Aksu:  Çocuk Dostu Kentler konulu bir resim yarışmasına katıldı. Çok eğlenceli ve güzel bir etkinlik oldu. Arkadaşlar ile birlikte resimler yaptık. Çok eğlenceli zamanlar geçirdik. Ben bu süreçte bize destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Böyle birbirinden güzel resimlerin olduğu bir yarışmada hayal ettiğimiz şehri tuvale yansıtmak çok güzeldi. Ben kendi adıma çok eğlendim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu