GündemÇocukçaEğitim

ÇOCUKLAR TATİLDE NELER YAPACAK?

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Plevne İlkokulu’nun minik öğrencileri konuğumuz oldular. Kitap okumayı çok seven minikler, eğitim ve öğretim dönemi boyunca en çok kitap okuyan kitap kurtları seçildiler. Çocuklar sömestrda bol bol kitap okuyacaklarını söyleyerek önemli mesajlar verdiler.
Çocukların heyecanla bekledikleri sömestr tatili geldi çattı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi boyunca Vali Ersin Yazıcı’nın da himayelerinde gerçekleşen BENGİ projesi kapsamında çocuklar, kitap okumanın önemini anlamış ve kitap okumayı çok sevmişlerdi. Balıkesir’in dört bir yanında okuma seferberliği başlatıldı. Aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu. Öğretmenler en çok kitap okuyan öğrencileri seçti. Her geçen gün geriye düşen kitap okuma oranı bu sene Balıkesir’de hızla arttı.
Ali Aras: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Çünkü öğretmenlerimiz bize kitap okumayı sevdirdiler. Onlar sayesinde kitap okumayı çok sevdim. Ben daha çok macera romanlarını okuyorum. Kitap okumak çok güzel ve ben tüm arkadaşlarıma kitap okumalarını öneririm. Kitap okuyarak kendimizi geliştiririz. Bilmediğimiz pek çok bilgiyi öğreniriz.
Fatih Kocabaş: Okulumuzda yapılan kitap okuma yarışmasında en çok kitap okuyan öğrencilerden seçildiğim için çok mutluyum. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Tüm arkadaşlarımın da kitap okumalarını isterim. Kitap okumak bize pek çok meziyet kazandırır. Kitap okudukça okumamız ve yazmamız da gelişir.
Sami Eymen: Kitap okumak çok güzel. Ben kitap okuyarak farklı maceralara katılmayı, bilmediğim pek çok bilgiyi öğrenmeyi çok seviyorum. Kitap okumak çok zevkli. Film izlemek gibi. Hayal gücümüzü kullanarak anlatılanları zihnimizde canlandırıyoruz. Kitap okumayı öğretmenim bana sevdirdi ona çok teşekkür ederim. Arkadaşlarıma da bol bol kitap okumalarını tavsiye ederim.
Ege Koç: Kitap okudukça okumamız da yazmamız de gelişir. Çünkü bilmediğimiz pek çok bilgiyi öğrenmiş oluruz. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Sömestr tatilinde de bol bol kitap okuyacağım. Öğrenmek istediğim yeni bilgiler var. Onun için macera romanları, tarihi kitaplar okumak istiyorum.
Ada Dönmez: Ben okulumuzda yapılan kitap okuma yarışmasında en çok kitap okuyanlardan seçildim. Bu yüzden çok mutluyum. Çünkü kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okudukça kendimi geliştiriyorum. Bilmediğim pek çok yeni bilgiyi öğreniyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Kitap okuyarak kendimizi çok geliştirebiliriz. Tatilde de tüm arkadaşlarımla birlikte kitap okuyacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu