GündemEğitim

ÇOCUKLARINIZI ALMADAN SİZ ONU YOK EDİN!

Çocukları hedef alan Momo ve benzeri siber zorbalıklara karşı aileler neler yapmalı?

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve çocukların ölümüne neden olan “Mavi Balina” ve “Mariam” dan sonra şimdi de son günlerde adından sıkça söz ettiren; büyük gözleri, uzun saçları ve sıra dışı görüntüsüyle korku filmi karakterini andıran Momo adlı bir çizim, çocukları ve aileleri tehdit ediyor. İnternette video izlerken ekranda beliren bu ilginç yaratık, çocukların kendilerine zarar vermesine yönelik bazı direktifler veriyor. Bu emirlerin sonu ölüme kadar gidebiliyor.

Dünyada çok sayıda gencin bu oyun yüzünden intihar ettiği açıklandı. Ülkemizde de gençler, bu tehlikeli oyuna karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından uyarıldı. Mavi Balina”, “Momo” vb. oyunları oynayan çocuklarda depresyon, kaygı bozuklukları, davranış sorunları ve suça eğilimin arttığına dikkat çeken Sayan, sanal zorbalık içeren bu oyunların özellikle küçük yaştaki çocukları hedef aldığına dikkat çekti.

ÇOCUKLARA DIKKAT….

Çocuklarınız you tube de video izlerken araya giren bir videoda” MOMO ” denen bir bela çocuklarınıza sesleniyor. Videonun bir yerinde şöyle söyleniyor: ” Evde bıçağın yerini bilmiyorsan söyleyeyim. Bıçak mutfakta ya da otomobilinizin bagajında parça çantasında. Bıçağı bileğine sürdüğünde kırmızı bir sıvı akıyorsa doğru birşey yapıyorsun. ” Yahu bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Hangi canlı bu kadar zalim ve vicdansız olabilir. Anne ve babalar çocuklarınıza cihaz verirken izledikleri videoları takip edin lütfen. İnternette canavar ruhlu yaratıklar çoğaldı. Aman dikkat. Daha çok aileye ulasmak adına PAYLAŞALIM. Rica ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu