Coğrafi İşaretli Ürün Fırtına Estirecek!
Balıkesir’in Havran ilçesinde, tarım dünyasını değiştirecek bir adım atıldı!

Coğrafi İşaretli Ürün Fırtına Estirecek!
Coğrafi işaretli incir üretimini artırmayı amaçlayan dev bir proje için çelik toplama çalışmaları resmen başlatıldı.
Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen bu çalışma, sadece incir üretimini artırmayı değil, aynı zamanda bölgenin tarım sektörünü yeniden şekillendirmeyi hedefliyor.
Çelik Toplama Çalışmasıyla İncir Üretimi Zirveye Taşınıyor!
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu stratejik çelik toplama çalışması, Havran’ın incir üretimini bir adım öteye taşımayı amaçlıyor. Toplanan çelikler, uzman ellerde işlenerek fidan haline getirilecek ve yerel çiftçilere sunulacak. Bu süreç, bölgedeki incir üretiminin neredeyse iki katına çıkmasına yardımcı olabilir.
Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Amacımız; farkındalık oluşturup, incir çeliğiyle ürettiğimiz kaliteli fidanları üreticimize sunmak ve ekonomiye büyük katkı sağlamaktır” açıklamasıyla projenin önemine dikkat çekti.
Bölge Ekonomisi İçin Kilit Adım: Çiftçilere Fidan Dağıtımı!
Toplanan çelikler, BAÇEM’de işlenerek, bölgedeki incir üreticilerine dağıtılacak. Bu sayede, sadece incir üretimi artmakla kalmayacak, aynı zamanda çiftçilerin gelir düzeyinde büyük bir iyileşme sağlanacak. Fidan dağıtımıyla çiftçilerin daha verimli ve kaliteli ürün elde etmesi sağlanacak, bölge ekonomisi de güçlenecek.
AA
BALIKESİR’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ> TIKLA OKU