GündemTürkiye Gündemi

Suda Çırpınınca Fark Ettiler: Tehlike Devam Ediyor!

Suda Çırpınınca Fark Ettiler: Tehlike Devam Ediyor! Balıkesirli 17 Yaşındaki genç serinlemek için denize girdi, Ancak rüzgarın etkisiyle açığa sürüklendiğini fark etmedi. Gencin durumunu fark eden vatandaşlar ise olaya müdahale etti.

 

Suda Çırpınınca Fark Ettiler: Tehlike Devam Ediyor!

2 62

Boğulma tehlikesi

Balıkesir’in Erdek ilçesi Ocaklar kırsal mahallesinde 17 yaşındaki bir genç denize girdi. Girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren 17 yaşındaki genci kısa süre sonra ekipler hastaneye kaldırdı.

 

3 14

Suda Çırpınmaya Başladı!

Edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde 17 yaşındaki Fatih Bozkurt deniz yatağı ile suya girdi. Rüzgarın etkisiyle açığa sürüklenen deniz yatağından düşen genç suda çırpınmaya başladı.

 

1 96

Hareket etmeyi bıraktı…

Bir süre sonra Bozkurt’u su üstünde hareketsiz vaziyette görenler durumu polise bildirdi. Çevrede bulunan vatandaşların da yardımıyla genç kıyıya çıktıı. İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ekipleri, ambulans ve polis sevk oldu.

 

Polis

Bilinci kapalıydı

ilinci kapalı olan genç, ambulansla Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Bozkurt, yoğun bakıma alındı.

Buradan da Kocaeli Şehir Hastanesi’ne sevk edilen gencin hayati tehlikesi devamm ediyor. iha

 

Boğulma anında ne yapmalı?

Suda boğulan kişi karaya çekildikten sonra hemen ilk adım olarak 112 yardım çağrısı yapılır. Ekipler gelene kadar suda boğulma tehlikesi yaşayan kişi sırt üstü yatırılarak soluk alıp vermediği ve nabzı kontrol edilir. Nabız ve solunum varsa kişi kurtarma pozisyonuna getirilir ve sağlık ekipleri beklenir.

Bilinci kapalıysa

  • Kişinin bilinci kapalı, soluk alıp vermiyor ve nabzı da alınmıyorsa sağlık ekiplerinin gelmesi beklenirken sırtüstü pozisyonda kalp masajı yapılmalıdır. Bu masaj dakikada en az 100 kere yapılmalıdır. Kalp masajı yaparken baka bir yardımcı yok ise her 30 kalp masajının ardından 2 defa ağızdan soluk verilmelidir. Kalp masajı sağlık ekipleri gelene değin devam ettirilmelidir.
  • Şayet kurtarılan kişinin solunumu yok ve nabzı var ise yardım çağrısı yaptıktan sonra ağızdan suni teneffüs yapın. Kişi soluk verdiğinde ise kişinin başı yana çevirin. Bu hareket 5-6 defa tekrarlayın. Sonra kurtarma pozisyonuna getirin.
  • Yutulan suyun atılması için iki elle hastanın karnının altından tutulur ve yukarı götürün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu